Minulý rok na podzim oslavila slavná komedie Škola rocku (2003) již 20. let od své premiéry. Ano, také se cítíme staří, nebojte. Jack Black se zde ujal role rockového kytaristy Deweyho Finna, jemuž se podaří převzít pozici suplujícího učitele na prestižní škole, kterou měl původně získat jeho spolubydlící Ned (Mike White). Žádné skutečné učení ale neplánoval, místo toho se hodlal jen tak poflakovat a v klidu čekat na výplatu. Následně ale zjistí, že jeho třída se skládá ze samých hudebníků, v rámci čehož se posléze rozhodne udělat z ní rockovou kapelu. Snímku se podařilo utržit hezkých 131,3 milionu dolarů (rozpočet činil 30 mega), přičemž se dočkal chvály jak od kritiků, tak i od diváků.

A možná i vy jste jeden čas uvažovali o tom, jak by asi vypadalo případné pokračování. A přesně o něm se nedávno vyjádřil sám Jack Black. 

Herec během rozhovoru pro server Joe prohlásil, že by si přál, aby druhý díl Školy rocku, který vtipně nazval School of Rock 2: Electric Boogaloo, skutečně vznikl. Sám se na to cítí připraven. Zároveň ale prohlásil, že je třeba, aby se do pokračování vrátil i výše zmíněný Mike White, jehož Black označil za génia. Byl to totiž právě White, který pro první Školu rocku napsal scénář ještě společně s Corinne Marshall. Podle herce je ale White momentálně příliš zaneprázdněn tvorbou další řady seriálu Bílý lotos (2021), který vede jakožto showrunner, režisér a hlavní scenárista.

Je také nutné připomenout, že o druhém díle se začalo šuškat už v roce 2008, o několik let později ale Black odhalil, že na něj nedošlo, protože on, White a režisér Richard Linklater se nedokázali shodnout na společné vizi o tom, jak by mohl další díl fungovat. Ale uvidíme, třeba jednoho dne přijde čas, kdy se duo Black a White opět spojí, aby nám nadělili další hudební dobrodružství. Minimálně Blacka už na palubě máme. 

Samozřejmě by bylo fajn, kdyby se v pokračování objevili i představitelé studentů třídy, kterou Dewey „učil“. Z těch už jsou samozřejmě již dospěláci, kterým je kolem třiceti, nicméně i kdyby se pro druhý díl vrátili, bohužel by se snímek musel obejít bez Kevina Alexandera Clarka, který hrál bubeníka Freddyho. Herec totiž zemřel v roce 2021 ve svých 32 letech poté, co ho srazilo auto.

Zbytek obsazení Deweyho studentů tvoří Miranda Cosgrove, Joey Gaydos Jr., Rivkah Reyes, Robert Tsai, Maryam Hassan, Aleisha Allen, Caitlin Hale, Brian Falduto, Z Infante, James Hosey, Angelo Massagli a Cole Hawkins.