Letiště Karlovy Vary. Foto: Karlovarský kraj
Zajímavosti

Karlovy Vary – Pravidelná letecká linka mezi Karlovými Vary a Tel Avivem zahájí provoz dne 23. 5. 2024 a bude létat každý čtvrtek až do 31. října 2024. Linku bude provozovat společnost Corendon Airlines, a to pomocí letadel A320 svého smluvního partnera, kyperské TUS Airways.

Přílet na karlovarské letiště bude vždy ve 20:10 hod. místního času a odlet ve 21:10 hod. Číslo letu je XR441 pro lety do Karlových Varů a XR442 pro lety z Karlových Varů do Tel Avivu. Společnost Overseas Travel zahájila online prodej letenek prostřednictvím internetových letenkových serverů Kiwi, Kayak, Skyscanner a dalších.

„Overseas Travel věří, že si tato linka rychle najde své klienty jak v Izraeli, tak v karlovarském regionu. Přímý let umožní, aby se izraelští turisté dostali napřímo do překrásného UNESCO lázeňského trojúhelníku a zvýší to jejich cestovní komfort. Pro české turisty a businessmany tato linka rozšíří škálu možností, jak se mezi oběma zeměmi letecky pohybovat,” říká Pini Kariner, CEO Overseas Travel.

Hejtman Petr Kulhánek uvedl: „Těší mě, že po několikaleté pauze začne z karlovarského letiště opět létat pravidelná linka a naše společná snaha tak bude naplněna. Pro kraj je to skvělá zpráva a já pevně věřím, že se tím pro nás zvýší objem incomingového turismu.”         

Každá další linka, která rozšíří provoz na karlovarském letišti, je pro nás samozřejmě důležitá. I když máme pochopitelně zájem o příjezd turistů do Karlovarského kraje, tak je určitě dobře, že si naši zájemci o lety do Izraele budou moci zakoupit letenky a využít služeb karlovarského letiště,“ doplnil neuvolněný krajský zastupitel pro oblast dopravy Jan Bureš. 

„Za letiště se velmi těšíme na naši letošní pravidelnou linku do Izraele a věříme, že je to první vlaštovka ohlašující zvýšení provozu v tomto segmentu na našem letišti“ dodává Alice Justina Undus, jednatelka Letiště Karlovy Vary.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru