Potvrzení informací o nové konzoli Xbox, která by mohla být zásadní novinkou společnosti Microsoft

Možná není tak daleko

Potvrzení informací o nové konzoli Xbox, která by mohla být zásadní novinkou společnosti Microsoft

Čtyři roky. Tolik času uplynulo a v listopadu uplyne od poslední výměny generací. Proto můžeme letos očekávat velká oznámení na poli konzolí od obou, ne-li všech tří výrobců. Na obzoru je PS5 Pro, Nintendo Switch 2 (nebo jak se bude jmenovat...) a nejeden nový Xbox. Z nich právě byla zasvěceným zdrojem odhalena kapesní konzole Microsoftu.

V nejnovějším díle podcastu Xbox Two se zasvěcený Jez Corden podělil o několik zajímavých informací o kapesní konzoli Xbox. Corden tvrdí, že nové prototypy tohoto hardwaru jsou již na světě, ale zdůraznil, že prototyp v tomto případě také znamená, že se nemusí dostat na trh. Jisté však je, že inženýři Microsoftu aktivně pracují na získání první kapesní konzole Xbox. Corden tvrdí, že se rozhodně bude jednat o nativní, samostatný herní stroj, nikoliv o něco jako PlayStation Portal, který lze používat pouze s PS5, ani o něco, co využívá pouze cloudovou technologii.

To je reálné nejen proto, že se o přenosné konzoli Xbox hovoří již delší dobu, ale také proto, že to naznačili šéfové divize Xbox. Prezidentka Sarah Bondová již v únorovém oficiálním podcastu naznačila, že máme očekávat velké oznámení na poli hardwaru, a také že se již připravuje nová generace Xboxu. A Phil Spencer v rozhovoru řekl, že se experimentuje také s "jiným druhem Xboxu". Samozřejmě tehdy odmítl říci, zda se jedná o údajný kapesní Xbox. Navíc se chystá také plně digitální varianta Xboxu Series X.

Nedávno, v polovině března, přidal oficiální jihokorejský úřad do své databáze novou vývojářskou sadu Xbox, což vede k domněnce, že Microsoft skutečně plánuje v blízké budoucnosti uvést na trh nějaký nový herní stroj. Že by se jednalo o kapesní konzoli? Možná budeme po letních herních výstavách chytřejší.

Líbí se vám naše tvorba? Sledujte nás na sociálních médiích, aby vám neunikl žádný článek: Facebook, Instagram, Twitter, Threads.

Pro IGN původně napsal BENKE ATTILA z IGN Hungary.

Další podobné
Komentáře