Soud poslal hvězdu seriálu Hra na oliheň do vězení!

O Jong-so

Autor: Libor Frýdl

25. března 2024 19:12

Slavný jihokorejský herec O Jong-su (79) čelí vážným problémům poté, co soud v pátek vynesl rozsudek v případě dvou obvinění ze sexuálního obtěžování. Umělce nakonec uznal vinným a odsoudil ho k osmi měsícům za mřížemi.

Herec byl obviněn v listopadu 2022 z nevhodného chování vůči nejmenované ženě v roce 2017. O Jong-su od samého začátku tvrdil, že tato tvrzení odmítá. Prohlásil, že se celý svět kolem něj zhroutil, když se v jeho věku musel postavit před soud.

V pátek soud vynesl verdikt, který ho shledal vinným. Podle New York Post herec stráví za mřížemi osm měsíců a následně se musí zúčastnit 40 hodin programu pro sexuální násilníky.

O Jong-su oznámil, že se proti rozsudku odvolá. Právní zástupce oběti v úvodní fázi procesu požadoval trest až na 12 měsíců, avšak kvůli avizovanému odvolání je případ stále otevřený.  

Hra na oliheň je velmi úspěšný seriál americké internetové televize Netflix, v němž lidé v něm soutěží v sérii smrtelně nebezpečných her o velký finanční obnos. Ten může získat pouze jeden účastník, ostatní při nebezpečných hrách umírají.

Témata: Squid Game (Hra na oliheň)