Jaro mění vaši sexuální náladu

Někteří z vás možná slyšeli o fenoménu „měnící se nálady“ zvaném „jarní horečka“. Je skutečná? A doopravdy roční období může ovlivnit sexuální touhu?

Jaro je tu! S ním přichází teplejší počasí, probouzející se rostliny a spousta pylu. Pak je tu taky jarní únava a deprese, která patří mezi sezonní záležitosti. Samozřejmě existuje i spousta dalších faktorů, které mohou vést ke změnám ve vaší sexuální touze právě během měsíce března (třeba nadváha po vánočních svátcích), ale téměř vždy platí, že odolný je málokdo.

Opravdu existuje „jarní horečka“?

Konec zimy zvěstuje, že všichni pomalu získáváme zpět ztracenou energii, jež se vytratila společně s nedostatkem slunce a krátkými dny. Zatímco jeden na tuhle pozitivní zprávu reaguje vesele, tomu druhému paradoxně teplejší dny ubírají na síle a aktivitě libida. Zde jsou důvody, proč se to děje.

Snížená hladina testosteronu

Nejnižší hladiny testosteronu a produkce spermií bývají na jaře. Možná vás překvapí, že v zimě muži běžně produkují asi 70 milionů spermií na mililitr spermatu, zatímco na jaře to klesá na zhruba 68 milionů spermií na jeden mililitr. Výsledkem může být mírně snížená sexuální touha, které nepřidá ani alergie. Kýchání, rýma, slzející oči, astma… Antihistaminika jsou dobrou volbou, ale mají i svoji temnou stránku. Vysušují sliznice, včetně té vaginální. Kvůli nim sex trochu „drhne“ a bolí. Je-li to i váš případ, zásobte se lubrikačními gely.

Jarní únava a sex. Jde to vůbec dohromady?

Jarní únava, se kterou se pojí úzkost či smutek, ztráta smyslu života, potíže se spánkem, nechuť k jídlu a nezájem o sex je dalším vedlejším efektem nástupu nového ročního období, za níž stojí serotonin (hormon štěstí a spokojenosti), respektive jeho nedostatek. Zvláště znepokojivým příznakem, že ho máte málo, je celková únava těla a nedostatek chuti na cokoli, včetně milování. Takže ano, jarní horečka není jen pohádka, vlastně na sexuální apetit má nemalý vliv. Co proti ní zabírá?

Tipy, jak být během měsíce března vitální

Choďte často do přírody, vystavujte se jarnímu sluníčku (světlo aktivuje produkci potřebných hormonů), doplňujte železo (především z hovězího masa, vnitřností a vajec) a mezi většími jídly jezte nesolené a nepražené ořechy a semínka. Díky vysoké energetické hodnotě vás perfektně nakopnou.

Zdroje: www.blog.tenga-global.com/does-spring-really-affect-your-sex-drive-87451e5395f0, www.cs.wikipedia.org/wiki/Serotonin







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat