Los Angeles porazilo lídra Západní konference NHL. Vegas se přiblížilo play-off

Vancouver s obráncem Filipem Hronkem v domácím duelu podlehl Los Angeles 2:3 a nevyužil možnosti stát se prvním týmem aktuální sezony NHL, který dosáhne na hranici 100 bodů. Vegas v důležitém souboji o postup play-off porazilo St. Louis 2:1 v prodloužení.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Vancouveru Canucks Filip Hronek se ohlíží za útočníkem Los Angeles Kings Anžem Kopitarem

Obránce Vancouveru Canucks Filip Hronek se ohlíží za útočníkem Los Angeles Kings Anžem Kopitarem | Foto: Bob Frid/USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Ve Vancouveru byl po dvaceti minutách nerozhodný stav 1:1, druhá třetina ale patřila hostujícím Kings. Ve 37. minutě je poslal do vedení Blake Lizotte a o necelé dvě minuty později zvýšil na rozdíl dvou branek kapitán Anže Kopitar.

Brankář Dostál prohře Anaheimu na ledě Tampy nezabránil, Colorado smazalo čtyřgólovou ztrátu

Číst článek

Slovinský útočník si počtvrté za sebou připsal alespoň dva kanadské body a výrazně se tak podepsal pod čtyřzápasovou vítěznou sérii Kings.

Filip Hronek za Vancouver odehrál téměř 22 minut a s pěti střeleckými pokusy byl nejaktivnějším hráčem zápasu. I přes snahu v útočném pásmu protáhl své čekání na bod již na devět zápasů.

Canucks zůstávají v čele Západní konference. Sedmí Kings se výhrou přiblížili play-off. Svůj náskok na nepostupovou devátou příčku navýšili na sedm bodů.

Ze ztráty čtyř gólů až na vítězných 5:4. Hokejistům Colorada se povedl velký obrat proti Pittsburghu

Číst článek

Pomohlo jim k tomu i zaváhání St. Louis v zápase s Vegas. Devátí Blues v souboji s osmými Golden Knights prohráli 1:2 v prodloužení a na svého soupeře v boji o postup do vyřazovacích bojů nabrali deset zápasů před koncem základní části pětibodové manko.

Výsledek přitom mohl být opačný. Ruský útočník Pavel Bučněvič ale ve 30 vteřině prodloužení neproměnil samostatný nájezd.

Po 19 sekundách jeho zaváhání potrestal Jonathan Marchessault, jenž svou 39 brankou v ročníku rozhodl o vítězství Vegas.

Výsledky NHL

  • Vancouver - Los Angeles 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
    Branky: 13. Lafferty, 58. Boeser - 8. Fiala, 37. Lizotte, 39. Kopitar. Střely na branku: 23:19. Diváci: 18 870. Hvězdy zápasu: 1. Kopitar, 2. Talbot (oba Los Angeles), 3. Q. Hughes (Vancouver).
  • St. Louis - Vegas 1:2 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
    Branky: 55. Saad - 6. Dorofejev, 61. Marchessault. Střely na branku: 31:34. Diváci: 18 096. Hvězdy zápasu: 1. Marchessault, 2. L. Thompson (oba Vegas), 3. Binnington (St. Louis).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme