Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz
Litoměřice

Severní Čechy – Výbor Severočeského územního svazu schválil bližší podmínku výkonu rybářského práva ve smyslu zákazu lovu přívlačí v období od 1. 9. do 30. 11. s platností od roku 2024 pro pstruhové revíry:

  • 443 072 BÝČKOVICE (Místní organizace Litoměřice),
  • 443 015 CHŘIBSKÁ KAMENICE (Místní organizace Chřibská),
  • 443 021 KAMENICE 2A (Místní organizace Děčín),
  • 443 031 LUČNÍ P. (Místní organizace Litoměřice),
  • 443 035 MOHELKA 2 (Místní organizace Český Dub),
  • 443 036 MOHELKA 4 (Místní organizace Hodkovice n. M.),
  • 443 040 OHŘE 8A (Místní organizace Žatec),
  • 443 059 OHŘE 8B (Místní organizace Chomutov),
  • 443 054 SVITAVA 2 (Místní organizace Nový Bor),
  • 443 056 ÚŠTĚCKÝ POTOK (Místní organizace Litoměřice).

Rybáři reagují na novelu vyhlášky schválené v minulém roce (s ohledem na termín schválení nebylo možné včas projednat a zakomponovat do tištěných soupisů), která povoluje lov přívlačí na pstruhových vodách až do konce listopadu.

„Nemá dle našeho názoru smysl omezovat rybáře při lovu přívlačí tam, kde jsou revíry závislé na distribuci ryb jako je např. siven nebo pstruh duhový (nádrže, nevhodné pH, úživnost apod.) a pstruhům obecným se zde příliš nedaří. Naopak zkrácený termín lovu přívlačí dle uváděného seznamu se týká primárně revírů, kde je dle jednotlivých MO, kterým jsou tyto svěřeny do péče, žádoucí původní populace pstruha obecného v době tření více chránit," píše Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz.

Rozčlenění tedy předcházela diskuze s místními organizacemi, kterým jsou pstruhové revíry svěřeny, a seznam vychází z postojů těchto MO, problematikou se úzce zabýval rovněž hospodářský odbor Severočeského ÚS, který finální seznam předložil výboru ÚS ke schválení.

Na pstruhových revírech, které nejsou v tomto seznamu uvedeny, je možné provozovat lov přívlačí dle zákonných pravidel až do konce měsíce listopadu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru