Před několika měsíci se do amerických kin podíval akčňák The Beekeeper s Jasonem Stathamem v hlavní roli, o který se postaral známý režisér David Ayer (Sebevražedný oddíl).

A jelikož se mu s hercem údajně dobře pracovalo, už loni začaly práce na jejich dalším společném projektu, který ponese název Levon's Trade. Chystaný krimi thriller bude vycházet ze stejnojmenné knihy z roku 2014 od slavného komiksového tvůrce Chucka Dixona, jenž například stojí za původní komiksovou DC sérií Birds of Prey.

Hlavní postavou by se zde měla stát bývalý zločinec jménem Levone Cade, který je díky svým kriminálním dovednostem a zkušenostem z minulosti najat novým šéfem, aby našel a zachránil jeho unesenou náctiletou dceru. Přijde tak na stopu nebezpečnému zločineckému spiknutí, kde mu samozřejmě půjde o krk. 

Zajímavé navíc je, že scénář si vzal pod palec Sylvester Stallone, který se Stathamem hraje ve známé filmové sérii The Expendables. Podle serveru Deadline to ale vypadá, že sám David Ayer do scénáře také sáhl a krapet ho ještě upravil.

Pokud by snímek slavil úspěch, mohl by z toho být začátek zcela nové franšízy. Původní předloha Levone Cade je totiž pouze jedním dílem z bestsellerové knižní ságy, která tvoří až 11 svazků. Takže pokud by o film byl zájem, Ayer a jeho tým by mohli s adaptacemi pokračovat dál. Ale zatím ještě nepředbíhejme. 

Natáčení filmu by mělo odstartovat v Londýně, na výrobu filmu budou dále dohlížet firmy jako Cedar Park Entertainment, Black Bear a BlockFilm. Mezi výkonné producenty budou patřit i Statham a Stallone, kteří snímek zaštítí skrze svá studia Balboa Productions a Punch Palace Productions.

Až bude film dokončený, David Ayer by se měl vrhnout na další celovečerní podívanou, kterou se má stát film jménem Heart Of The Beast pro Paramount Pictures. Ten by se měl zaměřit na bývalého člena Navy SEAL, který se po katastrofální nehodě hluboko v aljašské divočině pokouší vrátit do civilizace.