Ukázka zásahové výstroje hasiče. Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje
Litoměřice

Ústecký kraj – Ústecký kraj uspořádal ve spolupráci s regionální organizací Národní rady pro osoby se zdravotním postižením, Zdravotnickou záchrannou službou Ústeckého kraje, Hasičským záchranným sborem Ústeckého kraje  a Městskou policií Ústí nad Labem vzdělávací seminář pro osoby se zdravotním postižením, aby se dozvěděly více informací o tom, jak se správně zachovat v krizových situacích.

Mezi účastníky semináře byly i osoby s různým druhem zrakového i sluchového postižení. Nechyběl tak tlumočník do znakového jazyka Milan Holub. Seminář vychází z Plánu vyrovnání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením 2021-2025.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Seminář seznámil účastníky s tím, jak si mohou správně zavolat o pomoc v případě nouze, jak se zachovat v krizových situacích, jak mohou zachránit lidský život poskytnutím správné laické první pomoci a jak se bezpečně chovat v domácnosti. Přítomní si mohli „osahat“ profesionálního hasiče ve výstroji při zásahu, poslechnout, jak zní, když k nim bude promlouvat skrze dýchací masku, nebo jakým způsobem probíhá evakuace v případě požáru. Odbornými lektory semináře byli Prokop Voleník, tiskový mluvčí záchranářů, Iva Karafiátová, krajská koordinátorka prevence za hasiče či Kateřina Burianová z oddělení prevence kriminality Městské policie Ústí nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru