Foto: Dopravní podnik města Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 24. března se konala nostalgická rozlučka s ikonickými trolejbusy Škoda 15Tr, které více jak 35 let byly součástí Ústí nad Labem.

Tato výjimečná událost přilákala široké spektrum fanoušků, od nejmenších až po dospělé, a stala se nejen smuteční akcí pro příznivce MHD, ale i příležitostí k vytvoření nezapomenutelných fotografií a vzpomínek. Čtyřhodinová jízda poskytla účastníkům jedinečnou možnost zachytit tato historická vozidla na jejich poslední jízdě z vozovny Všebořice na Mírovou, dále pokračující do Mojžíře, Pod Vyhlídku, Starých Předllic a Dobětic, s návratem přes Severní Terasu zpět do vozovny. Zájem o akci projevili i nadšenci ze zahraničí.

Trolejbusy Škoda 15Tr sloužily městu Ústí nad Labem a jeho obyvatelům po dobu 35 let, což představuje významný milník v historii městské hromadné dopravy. A tady je několik zajímavých faktů o těchto vozidlech:

  • První trolejbus Škoda 15Tr byl nasazen do provozu 10. ledna 1989
  • Dopravní podnik města Ústí nad Labem celkem provozoval 76 vozidel
  • 7 trolejbusů bylo získáno od Dopravního podniku města Hradce Králové
  • 3 vozidla pocházela z Plzeňských dopravních podniků
  • trolejbusy v barvách DPMUL celkem ujely 88 237 997 kilometrů, což odpovídá 116 cestám na Měsíc a zpět
  • většina vozidel ujela více než 1 000 000 kilometrů
  • rekordmanem ve flotile byl trolejbus s počtem 1 881 262 ujetých kilometrů

Všem, kteří mají k těmto historickým vozidlům vřelý vztah, děkuje dopravní podnik za podporu a nadšení, které jste v souvislosti s jejich poslední jízdou projevili. Tato událost nejen oslavila mnohaletou službu trolejbusů Škoda 15Tr, ale také připomněla významné místo, které tato vozidla zaujímají v historii města a jeho dopravního systému.

Pro fanoušky městské hromadné dopravy, ale nejen pro ně, připravuje dopravní podnik v letošním roce další speciální akce a určitě je na co se těšit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru