Na letošním Berlinale premiéroval vcelku chválený mysteriózní snímek z Francie jménem Meanwhile on Earth (Pendant ce temps sur Terre), který napsal a natočil na Oscara nominovaný filmař Jérémy Clapin. Před pár týdny vyšel trailer s anglickými titulky, na který se výše můžete podívat. Pak tu ještě máme o něco delší upoutávku, která je stará jen několik dní, nicméně té porozumí pouze znalci francouzštiny.

Příběh se bude točit kolem třiadvacetileté ženy jménem Elsa (Megan Northam), která se stále ještě nedokázala vyrovnat se zmizením svého bratra astronauta jménem Franck (Sébastien Pouderoux), po němž se slehla zem během jeho první mise. Jednoho dne ale Elsu kontaktuje neznámá forma života z vesmíru, která je ochotná Elsina bratra vrátit zpátky na Zemi. Bude za to ovšem muset zaplatit vysokou cenu. Co všechno ale bude muset Elsa pro tajemné mimozemské pozorovatele udělat, aby svého bratra zachránila a znovu se s ním shledala? 

Celovečerním debutem režiséra Jérémyho Clapina byl animovaný snímek Kde je moje tělo? (2019), za který byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší animovaný film.

Dále se ve snímku objeví herci jako Catherine Salée, Sam Louwyck, Sofia Lesaffre, Dimitri Doré, Nicolas Avinée, Arcadi Radeff, Sabine Timoteo, Marie Bray a Christian Bouillette.

Ve francouzských kinech se film objeví 3. 7. 2024, zda se pak dostane i na další trhy, se necháme překvapit.