Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
akce FMK

Fashion Event Dotek přilákal více než 600 milovníků módy, kteří podpořili boj proti rakovině prsu

Branná výchova jako jinotaj dnešní doby, fascinující vzory inspirované můrami, proměny soch pod vlivem mořské fauny a korálů a metaforická kolekce o fénixovi. Na mole Fashion Eventu Dotek se představilo 10 jedinečných kolekcí od začínajících designérek z Česka, Slovenska a Itálie, které přilákaly více než 600 návštěvníků, díky kterým se v charitativní aukci podařilo vydražit designerské kousky, a podpořit tak Alianci žen s rakovinou prsu částkou 52 144 Kč.

Studentstvo Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně uspořádalo v sobotu 23. března již 12. ročník Fashion Eventu Dotek. V průběhu jednoho dne se konaly odborné workshopy s proslulou fotografkou nejen pařížských dnů módy Lennou Knappovou nebo s Adélou Šponerovou, která se podělila o svou cestu k práci v módním průmyslu. Vrcholem večera byla módní přehlídka a benefiční aukce designérských předmětů.

V unikátním areálu Svit mohlo návštěvnictvo prožít Metamorfózu, která byla tématem letošního ročníku, skrze 10 módních kolekcí. Designérky v nich reflektovaly trauma z výuky branné výchovy (kolekce Sweet Resignation – Ema Strnadová), odpor vůči uniformitě (kolekce 9-5 lux – Linda Minarčíková) či historicky první feministické momenty společně s hnutím na Divokém západě, které představilo trio návrhářek (kolekce Cow Town – Karolína Görgová, Slávka Šulkovská, Veronika Hájková). Celým večerem hosty provedla moderátorka Veronika Ruppert a ani letos nechyběla na míru složená hudba zlínského producenta Martina Kožucharova alias Rainera.

Již podruhé společenskou akci podpořila také europoslankyně Martina Dlabajová. „Vážím si talentu, nadšenosti a energie mladých lidí, kteří jsou odhodlaní něco dokázat a jdou si za svým přesvědčením. Studenti z projektu jsou toho zářným příkladem. Minulý ročník byl famózní a já jsem hrdá na to, že jsem se mohla stát součástí i toho letošního. Určitě si tento event nenechte ujít. Studenti překvapují svou profesionalitou a připravují neuvěřitelný zážitek, ve kterém se pojí móda, krása a solidarita. Studentům velmi fandím a už dnes vím, že i další ročníky budou úspěšné a získají si pozornost. Upřímně doufám, že jich bude co nejvíc!“ popisuje Dlabajová.

Na přehlídku navázala charitativní aukce v níž se dražily vybrané kousky z kolekcí, autorské grafiky a originální módní doplňky. Největší zájem byl o unisex prošívanou, saténovou bundu od návrhářky Sofie Blahútové. Celkem se podařilo vydražit úctyhodnou sumu 52 144 Kč, která poputuje již šestým rokem na konto Aliance žen s rakovinou prsu.

Fashion Event Dotek již po 12. ukázal, že móda není pouze povrchní, ale má sílu propojovat a pomáhat – a to nejen skrze charitativní aukce. V rámci doprovodného programu organizátoři připravili také workshopy zaměřené na prevenci rakoviny prsu pro střední školy a krajské pracovnice. „Jsem rád, že Zlínský kraj je opět partnerem akce a nově jsme spolupráci rozšířili o workshop pro kolegy z krajského úřadu. Prevence a osvěta sehrávají v boji proti všem závažným onemocněním významnou roli. Děkuji organizátorům za skvělou přípravu celé akce, která má takový přesah,” uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Fakulty a součásti

Zavřít