Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
Autorské čtení a beseda

Spisovatel Michal Viewegh na UTB

Držitel ocenění Magnesia Litera a významný český spisovatel a publicista, Michal Viewegh, bude ve Zlíně číst o lásce. Autorské čtení a beseda se uskuteční 3. dubna 2024 od 14:00 hodin v prostorách budovy Fakulty humanitních studií (FHS). Událost je určena studujícím i zaměstnancům UTB, kteří mají zájem o literaturu a chtějí se setkat s jedním z nejpopulárnějších českých autorů.

Michal Viewegh představí povídku z nedávno reeditované sbírky Povídky o lásce. Tato kniha, původně vydaná v roce 2009, obsahuje šestnáct příběhů rozvíjejících téma lásky v jejích nejrůznějších podobách a odstínech. Příběhy plné humoru, ale i vážnějších témat zkoumají rodinné vztahy, lásku mezi starými i mladými milenci, manžely a exmanžely.

Povídky o lásce jsou dokladem Vieweghovy mimořádné schopnosti analyzovat fenomén lásky s ironickým odstupem, zahrnující široké spektrum postav od puberťáků po důchodce. Jeho povídky jsou známé výbornou prací s jazykem a humorem, což umožňuje čtenářům ztotožnit se s postavami a situacemi, které jsou, nĕkdy až bolestivĕ, blízké realitĕ.

Stanislav Dvořák, ve svém článku o knize píše: „Michal Viewegh se v nových Povídkách o lásce pouští do analyzování fenoménu lásky ze všech stran. Používá k tomu postavy puberťáků, třicátníků i důchodců a s typickým ironickým odstupem je staví do situací, kde někoho zoufale hledají, nebo opouštějí. Jako vždy výborně pracuje s humorem a živým jazykem.“

Nenechte si ujít příležitost setkat se s Michalem Vieweghem a poslechnout si z první ruky, jak se rodí jeho povídky, které ovlivnily a nadchly mnoho generací čtenářů. Beseda a autorské čtení nabídnou jedinečnou příležitost lépe pochopit, proč Povídky o lásce rezonují se čtenáři všech věkových kategorií a jak mohou obohatit váš pohled na literaturu a lásku samotnou.

Fakulty a součásti

Zavřít