České fotbalisty čeká první duel pod trenérem Haškem na domácí půdě. Na Letné vyzvou Arménii

Čeští fotbalisté v úterý večer zakončí březnový program. Po výhře v Norsku nastoupí od 20 hodin na Letné k dalšímu přípravnému utkání před Eurem proti Arménii. Trenér národního týmu Ivan Hašek se tak vrátí tam, kde to dobře zná, jak vzpomínal v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér českého národního týmu Ivan Hašek vyhlíží duel s Arménií

Trenér českého národního týmu Ivan Hašek vyhlíží duel s Arménií | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Po trávníku letenského stadionu se coby reprezentační kouč už procházel. V říjnu 2009 tam Češi pod jeho vedením v kvalifikaci mistrovství světa porazili Polsko. Na domovský stánek Sparty má Ivan Hašek ale daleko víc příjemných vzpomínek, vždyť s Pražany v minulosti jako hráč i trenér slavil hned deset mistrovských titulů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra fotbalové reprezentace Ivana Haška a fotbalistu Antonína Baráka před zápasem s Arménií

„Mám radost z toho, že můžu být tady. Cítím se dobře a těší mě, že utkání budeme hrát právě na Letné. Je to začátek naší cesty, kterou se chceme vydat a byli bychom rádi, když bude úspěšná,“ přeje si Ivan Hašek.

Pomoc od fanoušků

Kouč národního týmu na tiskové konferenci přiznal, že proti Arménii chce dát šanci všem hráčům, kteří nenastoupili v Norsku. Debut v reprezentačním áčku si tak může připsat hned šest fotbalistů. Na Letné národní tým poženou za úspěchem plné tribuny, v prodeji totiž zbývá posledních pár stovek lístků.

„Divácká kultura na českých stadionech se hodně zvedla. Lidé si to užívají a budeme rádi, když jich přijde co nejvíc. Někteří kluci budou hrát poprvé za národní tým, což je může trochu svazovat. Když jim ale lidé na tribunách pomůžou, tak věřím, že zápas všichni zvládnou,“ doufá reprezentační kouč Hašek.

Čeští fotbalisté se v samostatné historii utkali s Arménií pětkrát. Čtyřikrát ji dokázali porazit a prohráli jen jednou – před víc než 11 lety ve světové kvalifikaci v Edenu. „Pro nás je to plnohodnotný zápas. V současné době je to nejdůležitější zápas, který chceme zvládnout,“ zdůrazňuje záložník národního týmu Antonín Barák.

Souboj českých fotbalistů s Arménií začne ve 20 hodin, stejně jako přímý přenos Radiožurnálu Sport.

Lukáš Michalík, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme