Nejen v malých domácnostech je podstatné klást důraz na maximální využití prostoru. Lidé platí za vestavěné skříně, objednávají nábytek na míru, v kuchyni či předsíni šetří prostor chytrými úložnými systémy. Sklepy, kumbály a komory už tolik neřeší. Zrovna v nich se ale věci kupí závratnou rychlostí a rozdíl mezi špatným a dobrým uspořádáním se brzy projeví.

Přehledně a na očích

„Až dvě třetiny podlahové plochy ve sklepech, komorách a kumbálech bývají zastavěné harampádím. S použitím univerzálního závěsného systému lze získat zpět desítky metrů krychlových. Na stěnu se instaluje základní panel s nosností až 200 kilogramů na metr čtvereční a na něj už lze libovolně a bez vrtání ‚nacvakávat‘ různé police, koše, držáky a háky, které unesou až 80 kilogramů. Takto můžete po stěnách rozmístit téměř vše, od fitness náčiní přes žehlicí prkno po kladivo či šroubováky,“ uvedl Tomáš Medřický z firmy Reponio.

Jak si vyrobit vlastní panel pro organizaci nářadí

Zdroj: Youtube

Stěny místo podlahy

Sportovní vybavení uložené zavěšením na stěnách může větrat a nezatuchne, nářadí na magnetické liště je neustále k dispozici a stačí po něm jen sáhnout, už žádné přehrabování v boxech a kufrech. To samé platí o dalších věcech, klidně neforemných rozměrů, které se z podlahy, kde si vzájemně v haldách překážely, přehledně rozmístily po stěnách.

Základní panel s drážkami lze snadno namontovat na stěnu pomocí závěsných lišt. Tvar celobarevného panelu je možné libovolně řezat a upravovat podle dispozic místnosti, může překrývat celou stěnu, roh nebo jen části zdi.

Příslušenství k zavěšení

Druhý krok nabízí zábavu všem kutilům. Jaké příslušenství k zavěšení si vybrat a jak ho co nejlépe rozmístit na závěsný panel? Pro lepší představu, jak by konkrétní úložný prostor měl vypadat, je na webu reponio.cz všem zájemcům zdarma k dispozici 3D konfigurátor.

„Většina zákazníků zvládá instalaci naprosto sama a po svém, nabízíme ale samozřejmě i kompletní poradenství a instalaci. Do domácností přijede plně vybavená dodávka připravena na montáž, klienti si mohou vše vybrat a rovnou vyzkoušet. Po hodinové návštěvě mají zcela nový sklep či kumbál,“ řekl Tomáš Medřický.

Přihlášení

My si vás zapamatujeme a můžete číst Dumazahrada.cz bez omezení.
Ještě nemáte účet? Registrujte se
Odemknout anketu
warning_fill
Hlasovat v anketě mohou jen přihlášení uživatelé.

Je využití stěn k uložení nářadí podle vás dobrý nápad?

Ano, toto řešení se mi líbí a připadá mi praktické. 0 %
Pro mě je to zbytečné, máme dost místa na skříně i regály. 0 %

Variabilita podle potřeb a sezony

Největší výhodou závěsného systému se základním panelem je jeho flexibilita. Všechno příslušenství je možné z panelu rychle odejmout, nebo naopak přidat. Běžné skříně, regály a háky, navrtané přímo do zdi, nereflektují měnící se potřeby majitele.

Vytvoří pouze jednu z variant uskladnění, která dřív nebo později přestane stačit a prostor opět zmizí pod odloženými věcmi. Díky snadné manipulaci se závěsným systémem ho můžete měnit i během sezony, v létě mít na dosah kolečkové brusle a lyže umístit o něco výš či dál a v zimě naopak. Lidé často začínají s menšími rozměry závěsných panelů, rychle se ale se systémem sžijí a dál ho rozšiřují.

Zdroj: familyhandyman.com, housebeautiful.com

Související články