Pastrňák podruhé v řadě překonal hranici 100 bodů za sezonu. Zachu vyhlásili první hvězdou utkání

David Pastrňák překonal v NHL ve druhé sezoně za sebou stobodovou hranici, když přispěl gólem a přihrávkou k výhře hokejistů Bostonu 4:3 na ledě Floridy. Zápas rozhodl v 58. minutě Pavel Zacha, který si připsal i asistenci a byl vyhlášen první hvězdou. Petr Mrázek chytil 38 střel a dovedl Chicago k vítězství 3:1 nad Calgary. Arizona i díky 25 zákrokům Karla Vejmelky porazila Columbus 6:2.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po české spolupráci padl vítězný gól. Pastrňák vyslal přihrávku z pravého kruhu do prostoru před brankou a od brusle Zachy skončil puk v síti

Po české spolupráci padl vítězný gól. Pastrňák vyslal přihrávku z pravého kruhu do prostoru před brankou a od brusle Zachy skončil puk v síti | Foto: Jim Rassol-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Blízko k výhře měl i Jiří Patera, který chytal v NHL poprvé od 10. ledna. Vegas s českým brankářem vedl v Nashvillu po úvodní třetině 3:0, po dvou 4:1, ale nakonec podlehl 4:5 v prodloužení. Obratem protáhli Predators bodovou sérii na osmnáct zápasů.

Jan Rutta si připsal přihrávku při prohře San Jose 3:6 s Dallasem. Jeho spoluhráč Filip Zadina nasbíral čtyři záporné body za účast na ledě při vstřelené a inkasované brance.

Boston v zápase třikrát smazal jednogólové manko. Po přihrávce Zachy na modrou čáru vyrovnal Charlie McAvoy na 1:1. Pastrňák nepohrdl šancí, když jej Florida nepokryla před brankou, a upravil ve 36. minutě na 2:2. Havířovský rodák si trefou připsal stý bod sezony (45+55).

Po české spolupráci padl vítězný gól. Pastrňák vyslal přihrávku z pravého kruhu do prostoru před brankou a od brusle Zachy skončil puk v síti.

Chicago vstřelilo v úvodní třetině dvě branky a svým druhým gólem v zápase zvýšil Jason Dickinson ve 45. minutě na 3:0. Mrázek byl v závěrečném dějství pod palbou a šlo na něj dvacet střel. O čisté konto připravil českého gólmana v čase 52:25 MacKenzie Weegar, který se prosadil střelou zpoza mezikruží.

Columbus překonal Vejmelku jen v přesilových hrách, ve kterých otevřel skóre z mezikruží Boone Jenner a na 2:2 vyrovnal Zach Werenski střelou z levého kruhu. Arizona rozhodla ve třetí třetině, kterou ovládla 4:0. Hlavní postavou zápasu se stal Josh Doan, který ozdobil debut v NHL dvěma góly včetně toho vítězného z 51. minuty.

NHL

Toronto - New Jersey 3:6, Florida - Boston 3:4, NY Rangers - Philadelphia 6:5 v prodl., Pittsburgh - Carolina 4:1, Washington - Detroit 4:3 v prodl., Winnipeg - Edmonton 3:4 v prodl., Chicago - Calgary 3:1, Colorado - Montreal 1:2, Arizona - Columbus 6:2, Nashville - Vegas 5:4 v prodl., Seattle - Anaheim 4:0, San Jose - Dallas 3:6.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme