Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dvaadvacet. Přesně tolik témat, právě tolik odborných sdělení. Více než dvě stovky dětských lékařů a sester, převážně z lůžkových zařízení v Ústeckém kraji, ale také specialisté z dalších oborů se sešli na konferenci 28. Ústecký pediatrický den.

Uspořádala ji Dětská klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., v sobotu 16. března v Kampusu UJEP. Odborným garantem akce byl její přednosta MUDr. Jaroslav Škvor, CSc., vědeckým sekretářem MUDr. Adam Cipra.

„Na tradiční konferenci přijeli také účastníci i přednášející z Prahy a Libereckého kraje. Tématy příspěvků bylo nejen dětské lékařství, ale také genetika, ortopedie, dětská chirurgie, neurochirurgie, anesteziologie, rehabilitace či infekční lékařství. Stále aktuálnější se stává téma týraného dítěte, jak ukázalo nemálo odborných sdělení, která na setkání zazněla. Vedle nich je třeba zmínit například vystoupení prof. MUDr. Zdeňka Šumníka, Ph.D., přednosty Pediatrické kliniky 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice Motol,“ shrnula za pořádající kliniku MUDr. Jana Laubová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru