Tesla údajne rokuje s talianskou vládou o výrobe nákladných áut

Americká spoločnosť Tesla rokuje s talianskou vládou o výrobe elektrických nákladných vozidiel a dodávok v Taliansku. Rozhovory sa údajne vedú od leta minulého roka paralelne s rokovaniami s tromi čínskymi spoločnosťami BYD, Great Wall Motors a Chery Automobile, ktoré tiež vyrábajú elektrické autá, uviedol v stredu taliansky denník Il Sole 24 Ore.

Vláda premiérky Giorgie Meloniovej nedávno vyhlásila, že rokuje s viacerými automobilkami s cieľom priviesť ich do Talianska. O výrobu v krajine už prejavila záujem čínska spoločnosť BYD.

Generálny riaditeľ automobilovej skupiny Stellantis Carlos Tavares nedávno varoval, že prežitie jej talianskych závodov nebude možné garantovať, ak nedostanú od štátu väčšie stimuly na výrobu elektromobilov. Skupina dosiahla tento týždeň s talianskymi odbormi dohodu, na základe ktorej odíde 2500 zamestnancov do predčasného dôchodku.

Stellantis vznikol v roku 2021 spojením taliansko-americkej skupiny FCA a francúzskej automobilky Peugeot. Skupina zamestnáva v Taliansku približne 43 000 ľudí, zatiaľ čo pred zlúčením v roku 2021 ich bolo viac 50 000.

Viac o téme: automobilky , nákladné autá , rokovania , Taliansko , Tesla

Súvisiace články

Aktuálne správy