Pozor! Následující článek obsahuje spoilery k The Last of Us Part II!

V půlce minulého měsíce se nám konečně rozjelo natáčení druhé řady úspěšného seriálu The Last of Us, jejíž výrobu krapet zdržely loňské stávky herců a scenáristů. Jak už dlouho víme, druhá sezóna bude na službě Max premiérovat v roce 2025, ovšem přesné datum stále ještě neznáme.

Známý insider Daniel Richtman ale nedávno přišel se zvěstmi o tom, že HBO by mohlo novou sezónu vydat na jaře, přesněji by se mělo jednat o březen/duben. Potvrzené to ale samozřejmě stále ještě není.

Richtman také odhalil další zajímavé informace. Natáčení sice začalo minulý měsíc, nicméně podle insidera má už Pedro Pascal, představitel Joela, všechny své scény dotočené. Vzhledem k tomu, že hlavní část produkce potrvá ještě tak do konce srpna, tak to vypadá, že jeho úloha ve druhé sezóně by měla být o něco menší. A pokud jste hráli druhý herní díl, tak už asi chápete, co to znamená. 

Právě v herním pokračování z roku 2020 dojde k rozporuplně přijímané scéně Joelovy brutální smrti, kvůli které se následně Ellie vydá na cestu nemilosrdné pomsty. Už nějakou dobu víme, že druhá řada údajně nemá zadaptovat všechny události z herní předlohy, v rámci čehož se možná začali někteří fanoušci domnívat, že Joel ve druhé řadě ještě nějaký čas pobyde.

Pokud ale Pascal dotočil veškeré své scény takhle brzo, tak bychom se Joelovy smrti mohli dočkat možná už v prvních epizodách. Insider dále hlásí, že na Pascala čeká v létě natáčení MCU rebootu Fantastické čtyřky, ve které se divákům představí jako nový Reed Richards alias Mr. Fantastic.

Samozřejmě by to všechno ale také musela být pravda, což ještě není tak úplně jisté. IGN totiž relativně nedávno uvedlo, že Richtmanovy informace ohledně Pascala nejsou pravdivé. Podle HBO totiž herec ještě stále s natáčením druhé řady neskončil. To ale samozřejmě ještě neznamená, že druhou řadu Joel prožije ve zdraví. A i tak je možné, že se jeho smrti dočkáme spíše dříve než později.

Kromě Pascala můžeme samozřejmě počítat s návratem Belly Ramsey jako Ellie. Dále se nám představí Kaitlyn Dever jako Abby, Young Mazino jako Jesse, Isabela Merced jako Dina, Danny Ramirez jako Manny, Tati Gabrielle jako Nora, Ariela Barer jako Mel a Spencer Lord jako Owen.

Showrunnery a hlavními scenáristy zůstávají Neil Druckmann a Craig Mazin.