Blondýna v Arábii

Blondýna v Arábii Zdroj: Reflex.cz

Hospoda, pivo a rum aneb Co dělají učitelky první třídy ve volném čase

Tak zítra už frčím do Brna a zároveň se těším i hrozím, co tam na mě čeká. Po 6 týdnech úporné virální bronchitidy mi plicař řekl, že jestli nebudu jíst, tak se nikdy neuzdravím. „Ale mně nic nechutná,“ stěžovala jsem si. „To je jedno. Prostě to strčíš do pusy, rozkoušeš a spolkneš. Hlavně aby to bylo kalorické a zdravé jídlo.“ “A od čeho jsou vitamíny?“ „Jedno jablko obsahuje mnohokrát více vitamínů a minerálů než tuba multivitamínů. „Ale já nemůžu kousat,“ vytáhla jsem eso ze zálohy výmluv. „Šťavnaté ovoce, sýry, proteinové nápoje, jogurty…“ vyjmenoval.

Proč mě všichni pořád nutí jíst? Ještě před dvěma měsíci jsem si stěžovala, že jsem tlustá, a tak se maminka připravila na vývařovnu takové hnusné zelné polévky, kterou doporučuje všem tlouštíkům nad 58 kilo, aby zhubli. Nyní ale změnila taktiku a nakoupila suroviny na fat camp, kde všichni pašíci přiberou. Také se mám připravit na pandemii tuberkulózy a černého kašle. Paráda.

Počasí je prý úžasné, ráno kosa, odpoledne teplo. Takže lyžařské kalhoty a plavky. Půjdeme prý i do opery, maminka koupila lístky. Jsem zvědavá, zda mě s mým kašlem a soplením vyhodí již před první přestávkou. Mám si prý vzít teplé šaty a můj nápad obléct si svoji oblíbenou abáju byl kategoricky zamítnut. Až se uzdravím, půjdu okamžitě na pivo a užiju si to. Možná i s rumem. To byste se divili, co učitelky první třídy provádějí ve volném čase. Všechny moje učitelské kámošky už odjely na Bali nebo Zanzibar, levnou destinaci pro australské houmlesáky.

Mě cestování v poslední době vůbec neláká, protože v Brně mám vše, co potřebuji. Maminku, která vyvařuje třikrát denně, ale nepouští ven, neboť v blízkosti se nachází několik hospůdek, kde bych se mohla zmazat, kamarádky, parádní počasí a hlavně žádné pláže! Proboha jen žádné pláže!

Naopak se těším, zda pojedou nějaké traktory a budou-li kvést nějaké stromy a rostliny. Dětem se budu vyhýbat na 500 metrů a každý den budu vstávat kolem třetí hodiny ranní, abych si nenarušila časový posun. No tak paráda! Zdar Brno. I když jenom na chvilku… Poradíte mi ještě nějakou brněnskou destinaci, kde se nenakazím TBC, černým kašlem ani HIV?