V Krkonoších se bude o Velikonocích lyžovat ve Š. Mlýně, Peci a na Černé hoře

foto Ilustrační foto - Lyžařský areál Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších, 15. února 2024, Trutnovsko.

Špindlerův Mlýn (Trutnovsko) - V Krkonoších se bude o velikonočních svátcích lyžovat ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou a na Černé hoře u Janských Lázní. O Velikonočním pondělí lyžařská sezona v Krkonoších definitivně skončí posledním lyžováním ve Špindlerově Mlýně. Všechna tři střediska jsou stále v provozu, nabízejí přes 12 kilometrů sjezdovek. ČTK to zjistila u provozovatelů areálů. Na hřebenech Krkonoš leží 80 až 125 centimetrů sněhu.

Ve Špindlerově Mlýně jsou v provozu čtyři sjezdovky na Horních Mísečkách a v horní části Medvědína, celkem mají zhruba čtyři kilometry a leží na nich v průměru kolem 30 centimetrů sněhu. "Nyní u nás lyžují hlavně majitelé sezonních skipasů. Na víkend čekáme vice lidí, hotely jsou celkem obsazené," řekla ČTK mluvčí špindlerovského skiareálu Vendula Kalenská.

Lyžaři se ke sjezdovkám dostanou buď lanovkou ze Špindlerova Mlýna na Medvědín nebo autem na parkoviště na Horních Mísečkách. Provozní doba je od 08:00 do 15:00. V dubnu budou budou mít špindlerovské lanovky odstávku kvůli pravidelné jarní údržbě. Do letní sezony se ve středisku jako první rozjede 1. května lanovka na Medvědín.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou mají lyžaři nyní k dispozici 8,4 kilometru sjezdovek, lyžovat se na nich bude do neděle. Na Velikonoční pondělí již zůstanou sjezdovky zavřené. "Lepší podmínky jsou v Peci pod Sněžkou, kde je nyní otevřeno víc než sedm kilometrů sjezdovek. Lyžuje se na Javoru 1, Hnědém vrchu, Zahrádkách a v Javořáku. V provozu je také dětská sjezdovka U lesa," řekla ČTK mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Na Černé hoře se lyžuje na víc než dvou kilometrech sjezdovek v horní části areálu. Jde o zkrácenou sjezdovku Anděl a dětské sjezdovky Sporty. Ke sjezdovkám se lyžaři dostanou z Janských Lázní kabinovou lanovkou. V pondělí 1. dubna bude kabinková lanovka v provozu již jen pro pěší a výletníky. V Peci pod Sněžkou v Relaxparku u bobové dráhy bude v neděli celodenní program pro děti.

V noci na neděli v Krkonoších napadlo až 20 centimetrů sněhu a lavinové nebezpečí kvůli tomu vzrostlo z prvního na druhý stupeň pětibodové škály. "Na rozhraní nového a starého sněhu je velký rozdíl v tvrdosti sněhových vrstev. Dají se očekávat pouze laviny středních rozměrů, které se většinou zastaví ještě na svahu," uvedl dnes lavinový specialista Horské služby Krkonoše Robert Dlouhý.

 

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 10°C

Celá předpověď