Včerejší spekulace se ukázaly jako pravdivé. Marvel Rivals je opravdu hrdinská akce z pohledu třetí osoby, která nabídne bitvy šest proti šesti s proslulými superhrdiny i superpadouchy světa Marvelu na známých místech. Připomíná Overwatch od Blizzardu.

V Marvel Rivals je důležitá spolupráce. Každý hrdina a padouch má jedinečné schopnosti a také možnosti, jak zničit mapu z celého multivesmíru Marvelu. Vybírat si budete moci z řad Avengers, Strážců Galaxie, X-Menů a mnoha dalších. V květnovém/májovém alfa testu bude k dispozici více než deset postav, včetně kultovních jako jsou Black Panther, Spider-Man, Magneto a Magik.

NetEase Games, kde pracují autoři sérií Call of Duty a Battlefield, tvrdí, že jde o jejich dosud nejambicióznější hru. Na počítače (přes Steam a Epic Games Store) chtějí přinést napínavé bitvy na bojišti, které se mění a není na něm nikdy nuda. Důležitá bude rovněž spolupráce mezi postavami a kreativní ničení prostředí od Ásgardu až po Tokio roku 2099.

Marvel Rivals bude free-to-play. Slíbeny jsou sezóny s novým obsahem, které na bojiště přinesou nové superhrdiny spolu s rozmanitými mapami. Nezapomíná se ani na příběh. Ten se točí kolem nemilosrdného střetu mezi tyranským diktátorem Doctorem Doomem a jeho protějškem z budoucnosti roku 2099. Tento střet zapříčinil propletení časových proudů v nespočtu vesmírů a vytvořil nové světy a dosud neznámé problémy. Kvůli tomu musejí superhrdinové a superpadouši z celého multivesmíru bojovat společně i proti sobě o to, kdo porazí oba Doomy dříve, než jeden z nich dosáhne nadvlády nad těmito realitami.

„Máme obrovskou radost, že můžeme hráčům po celém světě přinést hru Marvel Rivals. Vždy jsme milovali vesmír Marvelu a jeho postavy a jsme nadšeni, že můžeme tuto hru vyvíjet. Tohle je hra, kterou jsme chtěli vytvořit,“ řekl producent Stephen Wu.

Potvrzena je zatím pouze PC verze. Včera se neoficiálně mluvilo i o verzích pro chytré telefony a tablety.