Logo regionálního portálu regiontrebicsko.cz

Regionální zpravodajství

V soutěži Zlatý erb zvítězila na Vysočině Třebíč

Město Třebíč
čtvrtek 28.3.2024

Ilustrační foto
Autor: město Třebíč

V úterý 12. března byly vyhlášeny výsledky krajského kola soutěže Zlatý erb 2024, o nejlepší webové portály. Soutěž vyhlašuje každoročně spolek Český zavináč a probíhá ve dvou stupních, v krajských kolech a následně v kole celostátním. Do soutěže byly automaticky zařazeny všechny obce s rozšířenou působností, kterých je v Kraji Vysočina 15. Třebíč svým vítězstvím v krajském kole postupuje do celostátní soutěže.

Za město Třebíč převzala ocenění na Krajském úřadu v Jihlavě tajemnice Jaromíra Moudrá a mluvčí města a vedoucí tiskového oddělení, které městský web spravuje, Irini Martakidisová. Na druhém místě se za Třebíčí umístila Jihlava, na třetím pak Velké Meziříčí.

„Při správě městských webových stránek usilujeme o to, aby informace byly srozumitelné, snadno dohledatelné, podané přívětivou formou. Aby lidé našli rychle a jednoduše to, co hledají. Ze statistik návštěvnosti víme, jaké informace lidé nejčastěji hledají a stránky se tomu snažíme co nejvíce přizpůsobit,“ uvedl starosta Třebíče Pavel Pacal.

Odborná porota hodnotila webové stránky města podle mnoha kritérií. Například zda webové stránky a digitální služby pro občany obsahují snadno dohledatelné základní informace, jako jsou kontakty, úřední deska, složení zastupitelstva, jak nakládat s komunálním odpadem nebo zda lidé snadno najdou informace o místních poplatcích. Hodnocené weby zkoumala porota také ve vztahu k podnikatelům a turistům. Další hodnocenou oblastí byly informace pro občany ve formě aktualit, propojení webů se sociálními sítěmi a v neposlední řadě kybernetická bezpečnost.

Kromě kategorie nejlepších webových stránek obce s rozšířenou působností byly hodnoceny weby obcí, které nejsou ORP. Zvítězil Poděšín, druhé místo získala Polná a třetí Nížkov.

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama