Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Milá Evičko, milý Luďku”! Kolářová exceluje v Činoherním klubu

Novinka Činoherního klubu, "Milá Evičko, milý Luďku", představuje inscenaci, která překlenuje generace. Režisérka a autorka Beata Parkanová čerpá z bohatého zdroje korespondence a deníků svých prarodičů a otevírá tak divákům pohled do intimního světa dvou lidí, jejichž vztah přečkal desetiletí. Tento první divadelní počin je poctou běžným životům plným neobyčejných příběhů.
Kolářová
Novinka v Činoherním klubu. Milá Evičko, milý Luďku”!

28. 03. 2024

28. 03. 2024

Láska přes generace

Představení “Milá Evičko, milý Luďku” v Činoherním klubu je výsledkem originální tvůrčí práce a scénické invence. Hra, která vznikla přímo na zkouškách, se nese v duchu autenticity a bezprostřednosti, přičemž obsazení tří hereček do role Evy přináší různorodé pohledy na hlavní postavu. Tento přístup svědčí o čerstvém vánku v českém divadelním prostředí.

Daniela Kolářová v roli Evičky

Daniela Kolářová, objevující se poprvé na prknech, která znamenají svět Činoherního klubu, je nepřehlédnutelným pilířem celého díla. Její zkušenosti z filmu i divadla dodávají roli Evy hloubku a odstíny, které jsou pro pochopení celého příběhu klíčové. Kolářová hraje s lehkostí a dokazuje, že divadlo si i v éře digitálních technologií zachovává svou hloubku a schopnost oslovit diváky.

Další hvězdy na scéně

Kromě nezapomenutelné Daniely Kolářové se v představení “Milá Evičko, milý Luďku” představují i další významné osobnosti českého divadla. Lucie Žáčková a Romana Widenková sdílejí roli Evy, přinášejí tak do hry rozmanité pohledy na hlavní postavu. Martin Finger, umělecký šéf Činoherního klubu, ztvárňuje Luďka, čímž dokonale uzavírá sestavu hlavních protagonistů. Jejich souhra a talent přidávají inscenaci nejen hloubku, ale i jiskru, která osvěžuje divadelní scénu.

Činoherní klub stálé srdce Prahy

Inscenace “Milá Evičko, milý Luďku” potvrzuje, že Činoherní klub je a zůstává důležitou součástí kulturního života Prahy. Dokazuje, že umění schopné oslovit napříč generacemi má v tomto prostoru své nezastupitelné místo. Díky schopnosti dotýkat se témat blízkých nám všem si Činoherní klub udržuje své výsadní postavení na divadelní mapě hlavního města.

Závěrečná děkovačka. Zleva: Widenková, Kolářová, Finger, Žáčková.

Úvahy o věčné lásce

Milá Evičko, milý Luďku” představuje příběh, který je současně starý jako lidstvo a vždy aktuální. Emoce jako láska, naděje, bolest a smíření formují nejen osudy našich předků, ale i naše vlastní. Parkanová a její tým nás zvou k zamyšlení nad našimi vztahy a možná k nalezení odpovědí na otázky, které si klademe. Tento projekt nám připomíná, že i v nejtěžších časech může láska najít cestu a že příběhy našich předků mají stále co říct i nám.

K TÉMATU  Ilona Csáková slaví! 30 let od vydání první sólové desky Kosmopolis!

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Petr Spálený slaví životní jubileum

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nechceme je, bojujeme proti nim a stejně před nimi neutečeme. Vrásky už jednoduše patří k životu každého člověka, ovšem u někoho se objeví dřív a u jiných později. I když jejich přítomnost je zcela nevyhnutelná, pořád existují cesty, jak jim předcházet anebo zmírnit podobu těch, které se usídlily na naší tváři. Co zabírá na vrásky v každém věku?
Rozlití kávy na košili není nikdy příjemné, zvláště pokud už tak jdete do práce pozdě. Ale jakmile budete vědět, jaké metody odstraňování skvrn použít, budou pro vás takové situace hračka. Skvrny nemají šanci!
Split je druhým největším městem v Chorvatsku a každoročně láká mnoho turistů. Toto místo spojuje dávné krásy historie s moderním způsobem života. Čekají vás zde krásné památky, skvělé jídlo a mnoho zajímavostí, které byste si neměli nechat ujít.
Každý druhý zažil během některé své dovolené zažívací potíže. V této souvislosti se častěji mluví o cestovatelském průjmu, ovšem i druhý extrém dokáže dovolenou pokazit. Zácpa umí vystavit stopku všem radostem. Čekáte a ono nic. Jste stále více nafouklí, bolí vás břicho a může se dostavit i malátnost. Pokud k ní máte sklony, tak svému zažívání pomozte.
Rodiče ve snaze dopřát svým dětem to nejlepší kupují často hraček víc, než je potřeba. Na trhu existuje spousta hraček a děti chtějí často všechny, které v obchodě vidí. Podle čeho vybrat hračky, které děti zaujmou a vydrží si s nimi hrát dlouhé hodiny?
Knížky pro děti jsou nejen zábavným zdrojem pro trávení volného času, ale také přínosným nástrojem pro rozvoj dětského myšlení a fantazie. Proto jsme pro vás připravili seznam nejlepších knih, které nejenže děti baví, ale také jim pomáhají rozvíjet se.
Paměť je velmi důležitá. Ale zvláště s přibývajícím věkem můžeme pozorovat jisté změny. Už si toho nepamatujeme tolik, jako dřív. Zapomínáme na důležité věci, v obchodě nevíme, co jsme potřebovali nakoupit a dojdeme domů jen s polovinou toho, pro co jsme šli. Musíme si prostě všechno psát.
Všichni jsme někdy v životě emocionálně vyčerpaní. Je normální zažít předávkování jednou nebo druhou emocí a vypořádat se s jejich těžkostí a bojem. A pouze prostřednictvím této zkušenosti můžeme skutečně vidět krásu života. Ale když se emoční vyčerpání promění v neustálý zážitek negativních emocí, už to není zdravé.
Ano, skutečně se to děje a rozhodně to není žádná vzácnost. I ženy po třicítce nemusejí mít manžela a děti, jen mezi námi pořád existují tací, které to nejenom překvapuje, ale dokonce i pohoršuje.
Japonští šéfkuchaři vědí, jak zacházet s nožem. Zákazníci restaurace obvykle nevidí, jak vypadá taková práce v rukou profesionála. Řezání, krájení nebo sekání, správný šéfkuchař dokáže s ostrou čepelí doslova kouzlit. Krájet maso, ovoce i zeleninu zvládají tihle šéfkuchaři s chirurgickou přesností a je radost se jim dívat pod ruce.
Každá z nás touží po zdravých a dokonalých vlasech. Získat je však mnohem snazší, než se na první pohled může zdát. Stačí jen vsadit na metodu No poo, která se nejen ve světě blogerek stala trendem. V čem spočívá a jak vám pomůže s vitalitou vašich vlasů?
Stříbrný náhrdelník je více než jen krásný. V tomto blogu najdete všechny výhody nošení stříbrného náhrdelníku. Hledáte nový náhrdelník, který byste přidaly do své šperkové kolekce, a zvažujete stříbro? Děláte skvělou volbu. Náhrdelníky ze stříbra jsou krásné, odolné a nestojí jmění. Jsou také hypoalergenní a snadno se udržují na rozdíl od mnoha jiných drahých kovů. Stříbrné náhrdelníky jsou univerzální a dostupné v široké škále stylů. Takže ať už hledáte něco elegantního, nebo dáváte přednost roztomilému a hravému vzhledu, určitě najdete ten pravý stříbrný náhrdelník pro vás. Chcete více podrobností o všech výhodách tohoto úžasného kovu?

Výběr článků

Jste-li uživatelem sociálních sítí, jako jsou Facebook, TikTok či Instagram, jméno Khaby Lame je vám pravděpodobně povědomé. Nebo možná není, ale jakmile zahlédnete jeho fotografii, okamžitě se vám vybaví vtipná videa, jež pravidelně sdílí. A pokud ho ani takto nepoznáváte, postačí si jich pár pustit a zajisté se zařadíte mezi jeho sledující. Jeho originální nápady hýbou virtuálním světem. Bez jediného slova si získal miliony fanoušků a odběratelů, a tím se mu obrátil život vzhůru nohama.
Blíží se narozeniny vašeho partnera a vy usilovně přemýšlíte o tom, co byste mu pořídila? Určitě ho chcete příjemně překvapit a ráda byste vsadila na maximálně praktický dárek, který využije. Kombinace těchto dvou aspektů ovšem není vůbec jednoduchá. Ne vždy se musíte zaručeně zavděčit. Právě proto pro vás máme hned několik tipů, jež se vám mohou hodit. zaměříme se právě na onen zmiňovaný praktický aspekt, jež je z hlediska dlouhodobého využití dárku velmi důležitý.
Milovala cestování, svého manžela Ronyho, a přála si založit rodinu. Byla usměvavou a laskavou ženou, která si užívala život až do doby, kdy jí byla diagnostikována rakovina. Ano, to je Vlaďka, která bohužel svůj boj s nemocí nakonec prohrála.

Nepřehlédněte

Hnízdečka pro miminka jsou důležitou součástí dětské výbavy. V čem tkví benefity dětského hnízdečka, kde kvalitní hnízdečko pro miminka pořídit a jak ho vybrat? Nejlepší řešení přináší obchod JUKKI. Tedy polský výrobce a prodejce produktů péče o děti, v jehož nabídce naleznete vše, co k péči o dítě potřebujete.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek