Pejzlová po vydařené sezoně ve Finsku touží po dalším úspěchu na MS hokejistek

foto Ilustrační foto - Turnaj Euro Hockey Tour žen: Česko - Švédsko, 11. února 2024, Liberec. Autorka druhého gólu Michaela Pejzlová z Česka.

Plzeň - Hokejistka Michaela Pejzlová má za sebou vydařenou klubovou sezonu ve Finsku, na kterou by teď chtěla navázat dalším úspěchem na mistrovství světa v USA. Šestadvacetiletá útočnice s IFK Helsinky obhájila titul a stejně jako před rokem se stala nejproduktivnější hráčkou základní části finské ligy.

"Na mistrovství se těšíme a pokusíme se nejméně zopakovat bronzovou medaili. Určitě bychom se ale nebránily, kdyby to vyšlo trochu výše," řekla Pejzlová ČTK v Plzni před úterním odletem do zámoří.

Češky budou na MS v Utice útočit na třetí medaili za sebou, oproti minulosti jsou jejich ambice zcela rozdílné. "Dříve byl cíl hlavně nespadnout," pousmála se Pejzlová. "Dnes už nás nepodceňuje ani Amerika a Kanada, protože jsme s nimi odehrály výborná utkání. Na olympiádě v Pekingu (2022) jsme s Američankami prohrály 1:4 a po dvou třetinách to bylo nerozhodně 1:1. Začínají nás respektovat," řekla Pejzlová. USA a Kanada ženskému hokeji dlouhodobě dominují.

Do soubojů s dalšími reprezentacemi již Češky vstupují jako favoritky. "V Evropě už nás každý bere jako top, není jednoduché hrát ani proti někomu ze skupiny B. I když hrajeme s Dánkami nebo Němkami, každý vás chce porazit. Všechny zápasy jsou teď těžké," uvedla rodačka z Pardubic.

Nejlepší česká hokejistka loňského roku se bude na MS snažit korunovat vydařenou sezonu. "Jsem nadmíru spokojená. Celou sezonu jsme patřily k top dvěma týmům a podařilo se nám obhájit titul," pochvalovala si Pejzlová. Finálový zápas proti Espoo sledovala ze zdravotních důvodů jen z tribuny, nyní už je ale fit.

V základní části Pejzlová potvrdila pozici nejproduktivnější hráčky soutěže, ve 24 zápasech nasbírala 71 bodů. "To je vždy třešnička na dortu. Když se daří týmu a ještě se vám povede individuální úspěch, je to super. Jsem ale hlavně ráda, že jsme vyhrály," řekla.

Pejzlová odehrála za IFK čtvrtou sezonu, jestli přidá pátou, není jisté. "Ještě nejsem rozhodnutá. Uvidíme, jak to dopadne," uvedla Pejzlová. Nebránila by se přesunu do jiné evropské země nebo do zámořské PWHL. "Vypadá super. Teď je to asi nejlepší a nejprofesionálnější liga, která se v ženském hokeji dá hrát," dodala.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 18°C

Celá předpověď