VIDEO: Maestro opět na kurtu! Federer radil teenagerovi na univerzitě

- Marek Bartošík

Na sociálních sítích se objevilo video, které zahřeje u srdce fanoušky švýcarského elegána Rogera Federera. Dvacetinásobný grandslamový vítěz, jenž ukončil kariéru na předloňském Laver Cupu, „oprášil“ svůj forhend na kurtech Stanfordovy univerzity. Společnost mu dělal i americký teenager Nicholas Godsick, tedy syn Federerova agenta Tonyho Godsicka a bývalé skvělé tenistky Mary Joe Fernándezové.

Roger Federer si období po tenisové kariéře užívá plnými doušky. Věnuje se své početné rodině a také cestuje po světě. Netřeba zdůrazňovat, že má všude dveře otevřené. Nedávno se zúčastnil předávání filmových Oscarů v Los Angeles a v neděli se pochlubil návštěvou italského Říma, kde zavítal i do tenisového areálu Foro Italico.

Legendární Švýcar evidentně na bílý sport nezanevřel. Na nejnovějším videu na sociálních sítích je k vidění, jak zahrává své pověstné forhendy na betonových dvorcích Stanfordovy univerzity. Přestože zůstal oblečen v civilu, techniku svého základního úderu rozhodně nezapomněl.

Spolu s Federerem je na kurtu devatenáctiletý Nicholas Godsick, který na zmíněné univerzitě studuje prvním rokem. Zároveň tam hraje tenis a bývalá světová jednička mu jistě udělila spoustu cenných rad.

Godsick se jako junior představil na několika grandslamech, jeho nejlepším výsledkem bylo semifinále čtyřhry z US Open 2021 a Roland Garros 2022. Americký mladík si už vyzkoušel i několik profesionálních turnajů, naposledy startoval díky volné kartě ve čtyřhře na únorové akci ATP v Delray Beach, kde spolu s Ethanem Quinnem nepřešli přes úvodní kolo.