Taky s oblibou sledujete ty úžasné proměny interiérů v médiích a na sociálních sítích? Obzvlášť teď na jaře to s námi ženami cloumá... :). Zkuste si jednu takovou proměnu doma! Se šablonami a samolepkami, které koupíte na Fleru, zvládnete za málo peněz a s minimem úsilí efektně odekorovat stěny, nábytek, podlahy či textilie.

A nezapomeňte na to největší kouzlo nakupování přímo u Fler tvůrců - práci na zakázku.

Většina Fler tvůrců je totiž schopna a ochotna vám do fotky interiéru, kde byste chtěli samolepku či vzor ze šablony umístit, vytvořit náhled, jak bude takový vzor vypadat přímo ve vašem prostoru.

A téměř každý zdejší výrobce interiérových samolepek vám pak nabídne také vzorek k vyzkoušení.

Arch vinylových samolepek s autorským motivem JARO na okně, Fler.cz - Majestick, 340 Kč

 

Lepší než tapety

Šablonování je jednoduchý a levný způsob, jak si můžete zútulnit domov. Na rozdíl od tapet nejste omezení barevnou škálou a barevnost motivu si u výrobců na Fleru obvykle volíte sami.

Místo nákupu spousty rolí drahých tapet tak celou místnost vydekorujete jednou opakovaně použitelnou šablonou. Klidně také můžete kombinovat vzory šablon a vytvořit tak jedinečnou výzdobu, která vyhovuje vašemu stylu a prostoru. Tato technika je vhodná jak pro návrháře interiérů, tak pro úplné začátečníky.

„Naše šablony budoucímu dílu dodají formu a tvar, ale barevnost, umístění, kombinace a materiály, to už je zcela na dekoratérovi. Za velikou výhodu šablon považuji jejich odolnost. Umožňují opakované použití a jsou téměř nezničitelné. Jsou také velmi variabilní. Lze je použít na různé povrchy, jako jsou zdi, textil, dřevo, nábytek, dlažba a další. Zároveň je můžete sdílet s přáteli, rodinou,“ říká Monika Hudáková, zakladatelka rodinné značky MandalaLife z Moravy.

Malířská šablona ANNAPAKSHI, Fler.cz - MandalaLife, od 527 Kč

 

Samolepky

Další variantou, jak levně a jednoduše ozvláštnit interiér, jsou samolepky. Těmi lze ozdobit okna, zrcadla, hladké stěny a další podobné hladké povrchy.

Na výběr jsou dva typy:

  • lepicí, která je permanentní a nedá se přenášet,
  • a adhezivní, kterou lze na hladké povrchy nalepit opakovaně, neobsahuje lepidlo a nezanechává žádné stopy.

Výhodou těch adhezivních je navíc fakt, že se s vámi mohou stěhovat:

"Ve FUGU tiskneme na kvalitní samolepicí materiál Phototex. Je ekologický, lze ho přelepovat a používáme velmi kvalitní a k přírodě zodpovědný latexový tisk. Výrobek je pak matný, neleskne se a krásně přiléhá ke zdi. Pokud se budete stěhovat nebo malovat, uložte plakát zpět na voskový papír a pak ho znovu nalepte."

Samolepicí pruh Psi z tkaného materiálu Phototex, Fler.cz - FUGU - Design, 2 901 Kč

Opakovaně použitelné textilní samolepky se v posledních letech těší opravdu velké oblibě, jak dokazují i tzv. "gekonky". Jak nám prozradila Kateřina Svozilová, kromě přenositelnosti se ještě pyšní tím, že každý motiv, který u nich najdete, má svého konkrétního autora (ilustrátora, kreslíře, malíře), kterého už můžete znát z Fleru. "Gekonky lze také nalepit téměř na cokoliv a přitom nemusíte mít strach, že byste poničili omítku. Při nalepení na okna nehrozí, že je po odlepení budete muset půl hodiny drhnout. A také si při svých experimentech nezničíte stůl, dveře ani skříňku. A dokonce máme i gekonky k vybarvení :)."

Opakovaně použitelné textilní samolepky na zeď: Puntíky, Fler.cz - gekonky, 212 Kč

Větvičková tapeta (590 x 308 mm) - samolepka na zeď, Fler.cz - nalepshop, od 230 Kč

Samolepka na zeď - Veselí vrabčáci 12 ks, Fler.cz - cotchi design, 277 Kč

Velmi častým motivem šablon i samolepek nejen od MandalaLife jsou mandaly. Proč jsou tak oblíbené? „Jsou úžasné pro rozvoj osobnosti, jsou to silné energetické zářiče, vyjadřují rovnováhu, klid a krásu. Mají povzbuzující, harmonizující a ochraňující účinky, dodávají energii. Stačí si před mandalu sednout a vnímat ji, přinese vám vnitřní klid, stane se centrem vašeho soustředění, je takovým osobním sluncem, které září právě pro vás,“ vysvětluje Monika Hudáková.

Průhledná Sluneční MANDALA na okno, Fler.cz - MandalaLife, od 480 Kč

TIP:

Pokud je vaše rodina konzervativní nebo už špatně snáší ty "neustálé" proměny místa, kde bydlí, vezměte to jen zlehka a s citem. Někdy opravdu postačí pár puntíků, jindy trocha lístečků a efekt oživení se dostaví i na malé ploše. Navíc, pár puntíků dokáže vykouzlit na rtech větší úsměv, než milionkrát omšelé a dávno vyčerpané citáty... ;).

samolepka na zeď Top Tropic 100 x 110 cm, Fler.cz - Majestick, 950 Kč

 

Jak vidíte, práce se šablonami a samolepkami nabízí skutečně každému možnost, jak se kreativně a osobitě vyřádit s téměř jistotou skvělého výsledku. Pokud jste si tedy doteď netroufali svůj interiér moc měnit, tak teď už se bát nemusíte :)!

 

 

Úvodní foto: Velkoformátové stromy - samolepka na zeď od nalepshop, Fler.cz