Procházka se vrátil na vítěznou vlnu, Rakiče porazil před limitem

foto Setkání českého bojovníka MMA Jiřího Procházky s novináři před odletem BJP teamu na UFC 300 do Las Vegas, 28. března 2024, Brno.

Las Vegas - Elitní český MMA bojovník Jiří Procházka porazil v zápase organizace UFC Rakušana srbského původu Aleksandara Rakiče a vrátil se zpět na vítěznou vlnu. Rozhodčí ukončil duel ve 2. kole v čase 3:17 minuty, Procházka vyhrál technickým k.o.

Fotogalerie

"Jsem kluk z České republiky, nejsem samuraj. Ale v našich životech existují věci, které nás formují, motivují, a samurajství je jednou z nich. Žiji s těmito pravidly. Tohle byla bouře," řekl Procházka po zápase s připomínkou Rakičových předzápasových slov o tom, že český bojovník je falešný samuraj.

Jednatřicetiletý rodák z Hostěradic na Znojemsku si loni v listopadu v New Yorku připsal první porážku po osmi letech, když v titulovém zápase prohrál s Brazilcem Alexem Pereirou. V Las Vegas teď oslavil vítězný návrat.

O rok starší Rakič se do oktagonu vrátil po téměř dvou letech a první kolo souboje proti Procházkovi vyhrál na body. Český bojovník držel střed klece, Rakič se jej snažil zasahovat kopy na nohu, Procházkou ale výrazněji neotřásl.

V závěru prvního kola dokázal Procházka poprvé soupeře zasáhnout a ve druhém kole došlo na "přestřelku", jak člen brněnského Jetsaam gymu avizoval. Procházka Rakiče srazil na zem, pokračoval v úderech a rozhodčí následně zápas ukončil. Český bijec si připsal jubilejní třicátou výhru mezi profesionály, čtvrtou pod hlavičkou UFC.

Hned po zápase vyzval k dalšímu souboji vítěze hlavního duelu akce UFC 300, ve kterém se o pás šampiona polotěžké váhové kategorie utkali Pereira s Američanem Jamahalem Hillem. "Příště chci šampiona. Ať vyhraje lepší," řekl Procházka. Titul o pár hodin později uhájil Pereira, který Hilla knokautoval v prvním kole.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 27.04.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je sobota 27. dubna 2024

Očekáváme v 17:00 18°C

Celá předpověď