Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Sběrný dvůr pod estakádou ve Frýdku-Místku se nově výrazně zvětšil

Celý MS kraj |  | Frýdlantský miniexpres

Obyvatelé Frýdku-Místku mohou ještě pohodlněji vozit odpad do sběrného dvoru pod estakádou. Nově byl totiž za necelé tři miliony korun výrazně rozšířen. Dá se do něj vjet autem a odpad pohodlně vyložit.

Město Frýdek-Místek po dohodě s Frýdeckou skládkou výrazně rozšířilo sběrný dvůr pod estakádou.

Richard Blahut, předseda představenstva Frýdecké skládky: "V minulosti jsme se pohybovali na velmi stísněném a malém prostoru. V době, kdy to patřilo ŘSD, tak jsme měli pronajaté jenom jedno pole sloupové, tak jsme tady měli takový menší sběrný dvůr, v podstatě jenom dvorek, kde mohli občané dávat celou škálu odpadů, ale neměli to v tom komfortu."
Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Došlo k navýšení těch kontejnerů na odpad. No a co se týče nějaké té užitečnosti pro občany, zvýšil se komfort, protože dříve tomu tak nebylo. Občan musel přijet s přívěsným vozíkem, zaparkovat ho vedle a všechno odnosit. Nyní je možné vjet s přívěsným vozíkem dovnitř a pohodlně ten odpad odevzdat."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Jak jsme slíbili, tak jsme udělali rozšíření sběrného dvoru. Práce stály zhruba 3 miliony korun. Dohodli jsme se se skládkou, tam ta spolupráce je perfektní. My jsme získali pozemky od státu, tudíž k tomu mohlo dojít. A znamená to větší komfort jak pro skládku, tak pro občany. Protože je to uprostřed města."

Frýdecká skládka má ve městě čtyři sběrné dvory. Obecně bylo pravidlem, že ty největší navštívilo ročně až 10 tisíc lidí. Původní nejmenší dvůr pod estakádou sotva dva tisíce. To by se teď mělo změnit.

Richard Blahut, předseda představenstva Frýdecké skládky: "Teď ten sběrný dvůr se rozšířil z nějakých 430 metrů na 5 300 metrů čtverečních. A mohli jsme přidat další nádoby, další kontejnery, lidé jednou stranou mohou najet, projedou celým tím sběrným dvorem, umístí odpady do jednotlivých kontejnerů a zase druhou stranou vyjedou. Takže je to takové zefektivnění a zlepšení toho komfortu pro občany."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Já bych tím pádem poprosil všechny občany, aby nedávali ty věci, které se jim nehodí, ty objemnější, které chtějí vyhodit, ke kontejnerům. Ale ať to odvezou do sběrného dvora, nedávají to k těm hnízdům popelnic, protože pak je s tím jenom práce. A musí se opět vynaložit další náklady, aby se to odvezlo. Chceme podpořit všechna opatření, aby se zabránilo znečišťování veřejného prostranství a aby tady ve městě byl pořádek."
Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Samozřejmě jsme rádi, že ty sběrné dvory tady jsou. Občané zde mohou odkládat nebezpečné odpady, mohou tady odkládat nábytek, elektrozařízení a tak dále. Samozřejmě do sběrných dvorů nepatří pneumatiky, biologicky rozložitelný odpad."

Sběrný dvůr pod estakádou má otevřeno od pondělí do pátku od 9:00 do 17:00 hodin a v sobotu od 8:00 do 14:00 hodin. Občané města sem mohou vozit odpad zdarma.

Nahlásit chybu


K tématu

Frýdecká skládka přebírá plasty ručně. Město apeluje na správné třídění odpadů

7,5 tuny plastu denně. Tolik projde pod rukama odpadu ženám na třídící lince Frýdecké skládky. Plasty se totiž dotřiďují ručně. Proto je velmi důležité, aby lidé správně třídili odpad. V plastech se totiž často nachází věci, které by tam vůbec neměly být.

Třídění má ve Frýdku-Místku pomoci nenavyšovat poplatky za svoz odpadů

Frýdek-Místek letos nezvýšil poplatek za odpad. Důvodem je snaha motivovat veřejnost ke třídění odpadů, což pomáhá zajistit nižší ceny. Nově byly k rodinným domům rozmístěny kontejnery na plast a změněn harmonogram svozu odpadu na jednou za 14 dní.

Rodinné domy ve Frýdku-Místku dostávají nádoby na plast. Město motivuje k třídění odpadů

16. listopadu 2023 12:12 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Rodinné domy ve Frýdku-Místku dostávají v těchto dnech nové nádoby na plasty. Cílem tohoto rozšíření je motivovat veřejnost ke třídění odpadů, aby mohlo město udržet cenu poplatků za odpady a nemuselo ji zvyšovat. 4 500 nádob se bude rozmísťovat zhruba měsíc.


V Bredě objevili historické schodiště. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let

Dnes 13:30 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Bývalý obchodní dům Breda ukrýval historické schodiště. Objeveno byla náhodně při jeho kompletní rekonstrukci, která právě probíhá. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let.

Děti si v Palkovicích užily čarodějnické odpoledne a s dospělými postavily májku

Všichni malí čarodějové a čarodějky z Palkovic se poslední dubnový pátek sešli ve sportovním areálu, kde si společně užili zábavné čarodějnické odpoledne plné soutěží.

Medaile ukradené z hrobu policisty našli jeho kolegové pomocí DNA

Dnes 9:51 | Ostrava-město | Libor Běčák

Zloděje, který v roce 2022 ukradl medaile z hrobu ostravského policisty zemřelého při tragické nehodě, usvědčila DNA nalezená na stužkách, které po krádeži ještě na vítkovickém hřbitově odhodil.

Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

Včera 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

OKD nabízí lokalitu šachty i lidi po ukončení těžby Třineckým železárnám

Dnes 14:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Protože počátkem roku 2026 by měla být ukončena těžba černého uhlí v poslední šachtě v České republice, uvažuje těžební společnost OKD, že by lokalitu Dolu ČSM ve Stonavě mohla využít hutní společnost Třinecké železárny.

Transport laboratorních vzorků z vyšetřoven do laboratoře je v krnovské nemocnici unikátní a první u nás

25. dubna 2024 13:31 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

V Bruntále proběhlo Mistrovství ČR ve fitness dětí a mládeže

25. dubna 2024 13:21 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Na hrad Sovinec se sjeli milovníci dravých ptáků a sokolnictví

25. dubna 2024 13:12 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Hrad Sovinec patřil o víkendu dravým ptákům a Sokolnickým slavnostem. V hlavní roli už tedy nebyly historické skupiny, šermíři a žongléři. Ti byli jen doplňkem hlavního programu slavností.

Do Ostravy přijedou největší beachvolejbalové hvězdy. Mají poslední možnost vybojovat olympiádu

25. dubna 2024 12:35 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostravu čeká velký sportovní svátek. Letošní beachvolejbalový turnaj v Dolních Vítkovicích je totiž poslední možností ke kvalifikaci na olympijské hry do Paříže, takže přijedou největší hvězdy tohoto sportu. Víkendové finálové duely jsou už vyprodány.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

25. dubna 2024 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Sběrný dvůr pod estakádou ve Frýdku-Místku se nově výrazně zvětšil
Vydáno 28. března 2024 16:16, Celý MS kraj, Jiří Cileček
Obyvatelé Frýdku-Místku mohou ještě pohodlněji vozit odpad do sběrného dvoru pod estakádou. Nově byl totiž za necelé tři miliony korun výrazně rozšířen. Dá se do něj vjet autem a odpad pohodlně vyložit.

Město Frýdek-Místek po dohodě s Frýdeckou skládkou výrazně rozšířilo sběrný dvůr pod estakádou.

Richard Blahut, předseda představenstva Frýdecké skládky: "V minulosti jsme se pohybovali na velmi stísněném a malém prostoru. V době, kdy to patřilo ŘSD, tak jsme měli pronajaté jenom jedno pole sloupové, tak jsme tady měli takový menší sběrný dvůr, v podstatě jenom dvorek, kde mohli občané dávat celou škálu odpadů, ale neměli to v tom komfortu."
Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Došlo k navýšení těch kontejnerů na odpad. No a co se týče nějaké té užitečnosti pro občany, zvýšil se komfort, protože dříve tomu tak nebylo. Občan musel přijet s přívěsným vozíkem, zaparkovat ho vedle a všechno odnosit. Nyní je možné vjet s přívěsným vozíkem dovnitř a pohodlně ten odpad odevzdat."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Jak jsme slíbili, tak jsme udělali rozšíření sběrného dvoru. Práce stály zhruba 3 miliony korun. Dohodli jsme se se skládkou, tam ta spolupráce je perfektní. My jsme získali pozemky od státu, tudíž k tomu mohlo dojít. A znamená to větší komfort jak pro skládku, tak pro občany. Protože je to uprostřed města."

Frýdecká skládka má ve městě čtyři sběrné dvory. Obecně bylo pravidlem, že ty největší navštívilo ročně až 10 tisíc lidí. Původní nejmenší dvůr pod estakádou sotva dva tisíce. To by se teď mělo změnit.

Richard Blahut, předseda představenstva Frýdecké skládky: "Teď ten sběrný dvůr se rozšířil z nějakých 430 metrů na 5 300 metrů čtverečních. A mohli jsme přidat další nádoby, další kontejnery, lidé jednou stranou mohou najet, projedou celým tím sběrným dvorem, umístí odpady do jednotlivých kontejnerů a zase druhou stranou vyjedou. Takže je to takové zefektivnění a zlepšení toho komfortu pro občany."
Jiří Kajzar (NMFM), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Já bych tím pádem poprosil všechny občany, aby nedávali ty věci, které se jim nehodí, ty objemnější, které chtějí vyhodit, ke kontejnerům. Ale ať to odvezou do sběrného dvora, nedávají to k těm hnízdům popelnic, protože pak je s tím jenom práce. A musí se opět vynaložit další náklady, aby se to odvezlo. Chceme podpořit všechna opatření, aby se zabránilo znečišťování veřejného prostranství a aby tady ve městě byl pořádek."
Lukáš Slíva (KDU-ČSL/SPOLU), náměstek primátora Frýdku-Místku: "Samozřejmě jsme rádi, že ty sběrné dvory tady jsou. Občané zde mohou odkládat nebezpečné odpady, mohou tady odkládat nábytek, elektrozařízení a tak dále. Samozřejmě do sběrných dvorů nepatří pneumatiky, biologicky rozložitelný odpad."

Sběrný dvůr pod estakádou má otevřeno od pondělí do pátku od 9:00 do 17:00 hodin a v sobotu od 8:00 do 14:00 hodin. Občané města sem mohou vozit odpad zdarma.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000042307/sberny-dvur-pod-estakadou-ve-frydku-mistku-se-nove-vyrazne-zvetsil