Nečas přispěl k výhře Caroliny nad Detroitem. Mrázek chytil 32 z 34 střel, přesto Chicago podlehlo Ottawě

Martin Nečas přispěl v NHL gólem k výhře hokejistů Caroliny 4:0 nad Detroitem. Petr Mrázek chytil 32 z 34 střel, ale s Chicagem podlehl v Ottawě 0:2. Anaheimu nestačilo 24 zákroků Lukáše Dostála a prohrálo na ledě Seattlu 2:4. Toronto porazilo i díky asistenci Davida Kämpfa doma Washington 5:1. Jan Rutta přihrál na jediný gól San Jose, které prohrálo v Minnesotě 1:3.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Anaheim Ducks Lukáš Dostál sleduje, jak se gól Andre Burakovského (není vidět) ze Seattlu Kraken odráží od branky

Brankář Anaheim Ducks Lukáš Dostál sleduje, jak se gól Andre Burakovského (není vidět) ze Seattlu Kraken odráží od branky | Foto: Jason Redmond | Zdroj: AP photo

Carolina vstřelila všechny góly v prostřední třetině. Nečas zvýšil na 3:0 střelou bez přípravy z levého kruhu a připsal si 23. trefu v sezoně. Po třech bodech získali Seth Jarvis a Sebastian Aho. Oba jednou skórovali a dva góly připravili.

Brankář Frederik Andersen zastavil 24 střel. Hurricanes si výhrou zajistili účast v play off, ve kterém pod vedením trenéra Roda Brind’Amoura nechyběli ani jednou v posledních šesti sezonách.

Mrázek inkasoval oba góly v úvodních sedmi minutách. Už po 36 sekundách hry se prosadil dokonce v oslabení Claude Giroux střelou z mezikruží.

Druhý gól přidal Parker Kelly, jehož nahození od levého mantinelu si srazil do vlastní sítě Nikita Zajcev. Na druhé straně Anton Forsberg neinkasoval z devatenácti střel a byl zvolen první hvězdou zápasu.

Seattle otevřel skóre zhruba v polovině zápasu, Dostála překonal z dorážky Jaden Schwartz. Anaheim otočil na začátku třetí třetiny, když v oslabení udeřili dokonce dvakrát. Během 44 sekund se prosadili Isac Lundeström a Jakob Silfverberg.

Seattle se ale z šoku oklepal a strhl výhru na svou stranu i díky dvěma využitým přesilovým hrám. Andre Burakovsky vyrovnal střelou zpoza mezikruží a z podobného místa vyzrál na českého gólmana i Tye Kartye. Výhru pojistil tečí Matty Beniers.

Výsledky NHL

Toronto - Washington 5:1, Montreal - Philadelphia 4:1, Ottawa - Chicago 2:0, Florida - NY Islanders 2:3, Pittsburgh - Columbus 3:2, Carolina - Detroit 4:0, Seattle - Anaheim 4:2, Minnesota - San Jose 3:1, Winnipeg - Vegas 1:4, Colorado - NY Rangers 2:3 po sam. nájezdech, Edmonton - Los Angeles 4:1, Vancouver - Dallas 1:3, Arizona - Nashville 8:4, St. Louis - Calgary 5:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme