Rekordní série je u konce. Scheffler si ji pokazil na poslední jamce druhého kola

PGA TOUR
Rekordní série je u konce. Scheffler si ji pokazil na poslední jamce druhého kola

Scottie Scheffler by rád zaútočil na třetí titul v řadě. Nakročil solidně, ale na závěrečné jamce druhého kola Houston Open ztratil hned dvě rány. Tím mimo jiné přišel i o jednu skvostnou a rekordní sérii. 


V prvním kole zahrál Scottie Scheffler pět birdie, neudělal jedinou chybu a posunul rekord PGA Tour, když zaznamenal osmadvacáté kolo pod par. Včera ale jeho série skončila.

A to kvůli závěrečné osmnáctce. Na ni zahrál double-bogey (první od druhého kola The Genesis Invitational) a druhou rundu zvládl pouze v paru. Z dělené druhé pozice se tak propadl, konkrétně na čtvrtou.

Neztrácí už ale jedinou ránu, nýbrž hned čtyři. Do čela se probojoval Tony Finau, který nasázel sedm birdie, přidal eagle na osmičce a i přes jedno zaváhání nastavil laťku na -9. 

Ránu turnaje si s předstihem zajistil čtyřiatřicetiletý Chan Kim. Na tříparové devítce trefil své první hole-in-one v kariéře, o titul ale s největší pravděpodobností bojovat nebude. Se dvěma ranami pod par je od čela leaderboardu poměrně solidně vzdálen.