Scheffler třetí titul v řadě nepřidal, na Houston Open se poprvé v kariéře dočkal Jaeger

PGA TOUR
Scheffler třetí titul v řadě nepřidal, na Houston Open se poprvé v kariéře dočkal Jaeger

Německý golfista Stephan Jaeger se konečně dočkal svého prvního titulu na okruhu PGA Tour a kromě jiného si za dva týdny zahraje na The Masters. Velkou příležitost na třetí titul v řadě promarnil Scottie Scheffler, kterému scházel putt do vynucení play-off. 


Putt za více než 1 milion dolarů. I když to asi Scottieho Schefflera mrzí ze všeho nejméně. Mohl se zapsat do historie a získat třetí titul z PGA Tour v řadě za sebou.

Od prvních chvil finálového kola Houston Open bylo zřejmé, že rozhodovat budou detaily. V rozmezí dvou ran bylo celkem deset hráčů a stejně nakonec vypadá i finálový leaderboard.

Od šestice hráčů na děleném druhém místě se odpoutal německý golfista Stephan Jaeger a na druhé devítce svůj náskok pečlivě hlídal. Zaznamenal devět parů v řadě, přesto už se na něj nikdo nedotáhl.

Příležitosti přitom byly. David Skinns ale na osmnáctce poslal míček do bunkeru a výsledkem bylo bogey. A neuspěl ani zmíněný Scheffler, který měl putt do birdie a vynucení si play-off z necelých dvou metrů. Ovšem minul.

První titul na PGA Tour tak získal čtyřiatřicetiletý rodák z Mnichova. Kromě plné karty získal pozvánku na The Masters a na další privilegované turnaje, navíc obdržel šek na 1,638 milionu dolarů.

Pět hráčů na děleném druhém místě si přišlo na 553 tisíc dolarů a rozdíl je to poměrně značný.

Dodejme, že týden po vítězství na Valspar Championship si Peter Malnati připsal dělené 36. místo. Ve finálové rundě ale trefil hole-in-one, konkrétně na tříparové sedmičce, kde během úvodních tří kol hrál pouze pary.