Finále A mistrovství Evropy družstev Pardubice

Druhým podnikem na ploché dráze v letošní sezoně u nás bylo mistrovství Evropy družstev finále označené jako A. Závod svedl na svítkovský ovál družstva Dánska, Norska, Slovinska a náš národní tým. Slovinsko už od začátku startovalo pouze s trojicí závodníků, a tak směřovalo k poslednímu místu už od první jízdy. Na opačném konci pořadí se očekával zase tým Dánska což se potvrzovalo od prvních jízd závodu.

Českého fanouška tak nejvíc zajímal souboj našich závodníků s Nory. Dalším důležitým ukazatelem byl počet nasbíraných bodů. Tým na druhém místě z finále A a B tak potřeboval k postupu do Grand Finále nasbírat co nejvíc bodů. Určitě přes půlku závodu to byl vyrovnaný boj. Jan Kvěch, Václav Milík, Daniel Klíma, Jan Macek a Adam Bubba Bednář to byla sestava, která nakonec dovezla českou vlajku na vestě až k postupu. Druhé místo v závodě a 33 vyjetých bodů byl klíč k cíli vytčenému managerem Zdeňkem Schneiderwindem.

Tým Lotyšska ve druhém finále označeném písmenem B získal pouze 31 bodů a o dva nepostoupil. Největší hvězdou závodu v Pardubicích byl junior Adam Bubba Bednář, který byl nasazen až v průběhu závodu a dovezl 9 bodů pro naše družstvo. Grand finále by se mělo odjet 6.dubna v polském městě Grudziadz.

1. Dánsko 49 b.
2. Česká rep. 33 b.
3. Norsko 23 b.
4. Slovinsko 15 b.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist