Komiks Rychlé šípy slaví 85. výročí, skaut připravil hru pro děti i dospělé

foto Komiks Rychlé šípy - ilustrační foto.

Praha - Oblíbený komiks Rychlé šípy slaví 85. výročí od prvního vydání. Skauti k tomuto jubileu připravili celoroční program s názvem Rok Rychlých šípů – 85 let. V dobrodružné soutěži mohou děti i dospělí po celé republice odhalovat tajemství Rychlých šípů. Pro pátrání si mají připravit orlí zrak, pevné boty a ostrou tužku. Informovala o tom v tiskové zprávě Magdaléna Černá ze Skautské nadace Jaroslava Foglara.

Soutěž s názvem Zde by mohly být Rychlé šípy potrvá celý duben. Tajuplné indicie najdou účastníci na plakátech v různých městech, na místech tematicky spojených s komiksovými příběhy. Úkolem hráčů je najít všechny plakáty a vyluštit z nich tajenku.

“Rychlé šípy ve svých příbězích nakupovaly vuřty, květiny, dortíky i kolečkové brusle. Zvonil jim budík v kině, byly i v bance, koupališti i jinde. Z 30 vytipovaných příběhů si každý organizátor vybral 10 až 15, které vylepil ve formátu A3 na příslušných místech a doplnil částí tajenky”, popsali organizátoři hry.

Dobrodružství s Rychlými šípy si mohou hráči užít na 30 místech České republiky, jedno místo je na Slovensku. Soutěžící najdou na webu informace, kde v okolí se hra koná, kolik plakátů je potřeba najít a kde je hledat. Po nalezení plakátu si hráč opíše písmeno či písmena a na webu pak zadá všechny části tajenky. Tím se zapojí do slosování o ceny s tematikou Rychlých šípů. Hru pomohly připravovat skautské i jiné oddíly, městské úřady, knihovny, školy, rodiny i jednotlivci.

Rychlé šípy patří k nejslavnějším dílům spisovatele Jaroslava Foglara. Skautská nadace Jaroslava Foglara disponuje právy na spisovatelovu pozůstalost. Pečuje o jeho dílo a odkaz a mimo jiné podporuje výstavbu a rekonstrukce skautských kluboven.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 2.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je čtvrtek 2. května 2024

Očekáváme v 21:00 17°C

Celá předpověď