Spletité jsou cesty života. Své o tom vědí i členky klubu Fler beadweaving team, které vám nyní poodhalí svá původní i současná zaměstnání a svou cestu k šitému šperku. Současně s tím jsme dostaly volnou ruku k soutěžnímu tvoření - buď vyrobit něco, co naše povolání připomíná, nebo něco jen tak pro radost. Protože i ta je v životě důležitá! Mimochodem ... podaří se vám podle textu spárovat autorku s jejím korálkovým dílem ;)?

Soutěžní téma vybrala výherkyně minulého kola Kapka rosy - medvedice, která vyhrála na celé čáře s náhrdelníkem Kapička rosičky. No řekněte sami, není jako stvořený pro Galadriel z Pána prstenů?

 

Přečtěte si příběhy jednotlivých členek týmu. Podaří se vám podle textu spárovat autorku s jejím korálkovým dílem ;)?

Trochu jsem vám to ztížila, příspěvky nejsou celé, nebo jsem je lehce upravila. U jednotlivých šperků je samozřejmě najdete kompletní.  

Niora: Vystudovala jsem obor Pozemní stavitelství a zůstala jsem mu věrná celý život. A jak jsem se dostala ke korálkům? Přihlásila jsem se na kurz sypaného smaltu. Víc než smalt mě ale zaujaly korálky, které jsem si v hojném počtu i nakoupila. Barevné drobotinky se mi namnožily a staly se součástí mé relaxace.

Eva Prachařová: Přiznávám, že mě hned nenapadl žádný šperk, který by mohl mít aspoň minimální vazbu na konzultanta softwaru pro řízení lidských zdrojů. A pak mě napadly korálkové korálky jako analogie jednotlivých modulů kolem ústředního prvku, který obsahuje veškerá historická data.

Klae: Původním povoláním jsem filmový a divadelní maskér a vlásenkář. K tvorbě šperku mě inspirovalo dění při natáčení filmů, reklam, videoklipů apod.

Janavu: Děti jsou základem mého původního i současného povolání. Jako učitelka výtvarné výchovy jsem vyzkoušela různé techniky a u té poslední, při které si nejvíce odpočinu, zůstávám již několik let.

Matyma: Z mého náhrdelníku poznáte, že pracuji mezi železem a pružinkami.

Renoltka: Jsem původně strojař. Sice jsem byla v oboru jen krátce po maturitě na strojní průmyslovce, ale pořád se k němu hrdě hlásím. Ale s korálky nebo u šicího stroje jsem prostě šťastná...

CORRAL: Vystudovala jsem obchodní akademii, hned po ní jsem začala pracovat jako účetní a to mi vydrželo dodnes. Asi proto, že v této práci je třeba dodržovat přesná pravidla, stále hledám něco, při čem bych se trochu "vyřádila" a uplatnila svůj sklon pro romantično...

Whiski: Původním povoláním jsem matematik, konkrétně se specializací na pojistnou matematiku. A co má štěstí společného s pojišťovnictvím? To, že když selže naše štěstí, tak jsme rádi, že to pojištění máme :).

Epona: Celý můj profesní život je spjatý s prací u počítače a kancelářskou činností. Dvacet let jsem dělala asistentku, nyní čtvrtým rokem pracuji na úřadě. Když byly děti malé, nebyl na nic čas, ale postupem času, jak rostly, se mi uvolnily alespoň večery a tehdy jsem objevila korálkový svět. Před čtyřmi lety se mi navíc splnil můj dávný sen a k šitému šperku jsem začala dělat i vinuté perle. 

Abina: Moje povolání je učitelka. Učím matematiku a přírodopis. Když jsem přemýšlela o tom, co vytvořit do této klubové soutěže, napadala mě různá zvířátka a kytky… Nebo znázornit takovou kvadratickou nebo goniometrickou funkci by také nebylo špatné... :). Uvědomila jsem si, že jsem vlastně začala šít a tvořit šperky až na mateřské dovolené.

Ko-runka: Přívěsek jsem ušila na klubovou výzvu Fler beadweaving teamu na téma povolání. Kdysi hodně dávno jsem vystudovala jako knihkupec, bylo tedy dost náročné vymyslet šperk na toto téma... Pokreslila jsem spoustu papírů, než mne osvítil nápad.

Linzii: Mé původní povolání je zootechnik. Korálkům jsem propadla už na začátku základní školy. Ráda šiji šperky nositelné, mám moc ráda vtipné kousky a také elegantní.

HančaHa: Jelikož jsem z industriálního kraje, dopadlo to tak, že jsem vystudovala elektrotechnickou průmyslovku se zaměřením na automatizační a výpočetní techniku.

Saraswati: Povoláním jsem učitelka cizích jazyků. Živí mě tedy předávání dovedností a vědomostí z jiných kultur - jazyka, literatury a reálií, přičemž se neustále učím něco nového i já. Cesta k šitému šperku byla velice rychlá - láska na první pohled. Ale cesta šitého šperku, po té stále kráčím. Výroba šitých šperků mi nabízí jinou formu téhož, co moje povolání - materiály a techniky z celého světa přetvářím na šperky tady, doma - a učení není nikdy konec :).

Dekorační panenka lékařka - na objednávku od Tvé Dolls, Fler.cz

Já vám to spočítám... od DančaK, Fler.cz

 

A teď se pojďte podívat na soutěžní kousky. 

Pěti z nich můžete přidělit svůj hlas do 25. dubna 2024.

Obrázky v anketě jsou proklikávací, jednotlivé soutěžní kousky si můžete prohlédnout detailně, a pokud vás nějaký chytne za srdce, samozřejmě i zakoupit :).

Slunečnice

 #fler-anketa:4982#

 

 

Titulní foto: Arnel Hasanovic, Unsplash.com