Bidenovy transgenderové Velikonoce... Český Twitter ve varu, Blažek dostal Kremlem

03.04.2024 12:21

Americký prezident Joe Biden musel čelit kritice za to, že na Velikonoční neděli vyhlásil den transgenderových osob, který se po celém světě už několik let slaví právě 31. března. Jenže letos to byl zároveň i Boží hod velikonoční. Bidenův krok okomentoval na sociální síti ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) a následně za to dostal rovněž pořádně naloženo. Zastal se jej až publicista Matyáš Zrno.

Bidenovy transgenderové Velikonoce... Český Twitter ve varu, Blažek dostal Kremlem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

„Ani nejlepší Putinův propagandista by nevymyslel lepší způsob, jak doložit rétoriku Moskvy, že je Třetím Římem a poslední ochranou křesťanských hodnot před dekadentním Západem. Není. Ale když se i americký prezident ukázkově postaví do čela nezodpovědného progresivistického bláznění, mohou si v Kremlu bez námahy připočíst další příznivce," poznamenal ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) ke zprávě serveru Blesk.cz, že americký prezident Joe Biden vyhlásil den transgenderových osob právě na Velikonoční neděli, čímž čelil kritice republikánů či náboženských konzervativců.

„Tohle jsou oficiální notičky z Kremlu od Nejedlého? Co na to říká Mynář? Největším nepřítelem ODS není Andrej Babiš ani Piráti, ale Pavel Blažek. Na své misi dostat ODS pod pět procent dře jako vůl a nese to výsledky. Váš fíkový list Petr Fiala už opadává..." dočkal se následně například kritiky Blažek od uživatelů.

„Pane Blažku, když je jeden svátek pohyblivej a druhej fixní, několikrát za století se stane, že připadnou na stejnej den. To vy samozřejmě víte, jste ministr, evidentně jste aspoň trochu chytrej. Děláním z takovéhle mouchy velblouda se ponižujete," psal mu další.

„To vy jste právě předvedl dezinfo úplně podle ruského vzoru. Neověřil jste si info (fixní a pohyblivé svátky) a přidal blud o progresivistickém bláznění. Gratulki k dalšímu rozdělování společnosti, ODS tu dělá Putinovi fakt super užitečný idioty," uvedl další uživatel.

Blažek, jenž se za svá slova stal terčem takovéto kritiky, se je tak znovu rozhodl vysvětlit. „Tak jsem poznamenal, že se i americký prezident může činem v nevhodnou dobu stát zbytečně ,důkazem' dlouhodobé falešné rétoriky Kremlu. I čtu, jak jsem zaútočil na LGBT a podobně, aniž jsem o tomto napsal jediné slovo. A kdo chce znát způsob ,diskuse' progresivistů, nechť si pročte příspěvky pod mým postem. Nejsou ani liberální ani demokratické. Zato nenávistné jsou některé dost," uvedl následně Blažek.

Blažka se zastal až publicista Matyáš Zrno. „Rozmohl se nám tu takový nešvar... Označit konzervativní názory/osoby/organizace za proruské pouze na základě toho, že mají konzervativní postoje, které mohou být stejné jako ty, které (alespoň deklarativně) podporuje i Kreml. Naposledy si to tu schytal Pavel Blažek za kritiku vyhlášení trans dne Bidenem o velikonoční neděli. Ale o něj nejde. Jde o podstatu. Pokud totiž souhlas s čímkoliv, co (alespoň deklaratorně) uznává Rusko znamená, že jsme proruští, dostáváme se do dost ošidné situace. Rusko například také odsuzuje znásilnění. Ve svém právním řádu. Rusko se přihlašuje k multikulturalismu a etnické a náboženské toleranci. Putin se v tom vyloženě rochní... Rusko se dokonce přihlašuje k obraně trpících zemí třetího světa před novodobým kolonialismem nebo k evropské integraci…  (kdysi pravda, ale osobně Putinem v Bundestagu). Označíme organizace bojující za práva žen, zastánce multikulturalismu či zastánce evropské integrace za agenty Kremlu? Zní to dost divoce, že? Stejně jako když obviníte konzervativce z toho, že jen proto, že například nejsou pro manželství pro všechny, jsou proruští…" napsal Zrno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…