Inzerce
Inzerce
Inzerce

Maminka Pavla: NUK MommyFeel - dudlík pro pocit jako u maminky

Milé čtenářky,

NUK MommyFeel, silikonový dudlík, který nenarušuje proces kojení pro děti 0-9 měsíců, mě zaujal velmi, když se mi na Facebooku zobrazila reklama s testováním právě tohoto dudlíku. Jelikož používáme dudlík od stejné značky, i když jsme zkoušeli spoustu jiných značek, náš mladý pán si vybral dudlík NUK Space, který jsme dostali v dárkovém boxu v porodnici. Jelikož jsem viděla dle fotografie, že je úplně stejně starovaný, tak jsem si říkala, že nám krásně sedne a přihlásila jsem.

Co se mi líbí na dudlíku Nuk MommyFeel?

  • Je přívětivý ke kojení : 98 % maminek potvrzuje, že uklidňuje, aniž by narušoval proces kojení
  • Je měkký a důvěrně známý: silikon je měkký jako pokožka a tvarovaný jako maminčin prs
  • Je doporučen porodními asistentkami, laktačními poradkyněmi a doktory, protože se o něj mohou jemně opřít rty miminka stejně jako při kojení 
  • Je velmi podobně tvarovaný prsu i část mimo pusu, která je tvarovaná jako prso, a tím se simuluje miminku, že je stále u maminčina prsa
  • Má lepší tvar pro správný vývoj zoubků, čelisti i podnebí v porovnání s běžnými tvary dudlíků na trhu: Výrobky NUK mají jen minimální vliv na zoubky, čelist 
  • Je k dispozici v různých barvách, neobsahuje BPA, 2 kusy v balení, opakovaně použitelná krabička

NUK MommyFeel - dudlík pro pocit jako u maminky

Vztah mezi matkou a dítětem při kojení je cenný. NUK MommyFeel má speciální design, aby dudlík uklidňoval, aniž by ovlivňoval proces kojení což beru jako velké plus. Dudlík je tvarován jako maminčin prs. Pro pocit jako u maminky.

Další výhodou dudlíku je, že se dudlíky dotýkají pouze rty miminka. Jemná a citlivá pokožka kolem úst tak zůstává nezakrytá a může volně dýchat, není to jako u ostatních dudlíků, které přiléhají k pusince miminka a pokožka kolikrát nevětrá. To znamená, že NUK MommyFeel nezpůsobuje otlaky a předchází podráždění pokožky. NUK MommyFeel má samozřejmě i originální tvar NUK, který je lepší pro správný vývoj zoubků, čelisti a patra v porovnání s běžnými tvary dudlíků na trhu. Díky tomu je dudlík NUK MommyFeel tou nejlepší volbou pro bezproblémový proces kojení.

Inzerce

Sterilizační box

Dudlíky jsou zároveň jako všechny dudlíky značky NUK dodávany se sterilizačním boxem, bohužel zde se jedná o dvojbox , tudíž když jeden používáte a druhý chcete mít schovaný zatím třeba ve skřínce, tak je to problém a musíte sterilizovat oba dudlíky nebo z něj jeden vyjmout a sterilizovat v tom. Zde si myslím, že je to nedomyšlené řešení.

My naštěstí používáme sterilizační samostatnou nádobu do elektřiny a nepoužíváme tyto malé boxy do mikrovlnné trouby. Tím nám zůstal druhý dudlík v boxu uklizený ve skřínce.

Inzerce

První seznámení s dudlíkem NUK MommyFeel

Dudlík nám přišel v malé papírové krabiččce, tam byl box s dudlíky a s podklady pro testování.

Dudlík jsem jeden vyjmula a vysterilizovala ve sterilizační nadobě, kterou mám také od značky NUK a nechala jsem vychladnout.

Inzerce

Když se malý vzbudil, dostal papání a po odříhnutí dostal nový dudlík místo standardního, který používáme, jak jsem jíž psala Nuk - Space dudlík. Čekala jsem, že dudlík ihned přijme bez problémů jako ostatní od značky NUK, ale byla jsem zřejmě na hodně velkém omylu. Dudlík MommyFeel letěl ihned pryč, tak jsem jej opláchla a znovu mu jej podala a začalo příšerné peklo, co jsem si dovolila mu zaměňovat dudlíky. Dokud nedostal zpět svůj starý, nebyl klid.

Při dalsím kojení dostal po jídle dudlík znovu a opět jsem nepochodila. Dudlík vytáhnul, prohlížel si jej a pak letěl z postýlky pryč.

Inzerce

Takto jsme to zkoušeli první týden i druhý týden. 

Syn upřednostňuje svůj původní dudlík NUK Space

Čekala jsem kladnější ohlas, ani jako hračka se mu nelíbil, jelikož se svým klasickým dudlíkem NUK Space si kolikrát hraje, okusuje jako kousátko, když trénuje dásně apod. Zkoušela jsem dudlík i zchladit, aby ho použil jako kousátko, bohužel bez úspěchu. 

Pak jsem to jíž vzdala, má ho položený v postýlce bez povšimnutí a kladných ohlasů.

Syn je zvyklý na jiný typ, ale ráda bych dudlík vyzkoušela případně u druhého miminka

Dle mého názoru je zvyklý na klasický dudlík, který mu přilehne k pusince, jelikož dudlík MommyFeel je tvarovaný opačným směrem a to od pusinky, tak se mu nelíbí. Kdyby se s ním třeba začínalo jako s prvním dudlíkem od úplného miminka, asi by to bylo jiné. Dříve jsem o tomto druhy nikdy neslyšela ani neviděla. Když by bylo třeba ještě druhé miminko, zkusila bych ho použít jako první, zda by jej přijalo kladněji než náš malý dábel.

Maminka Pavla

Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Maminka Pavla: NUK MommyFeel - dudlík pro pocit jako u maminky - diskuze

Poradna

Bolest při sexu

| Coconut7 | 26.04.2024, 04:38

Dobrý den,
posledních pár týdnů jsme a přítelem neměli moc šancí se vidět, ale pokaždé když se vidíme, máme spolu sex. Zrovna před pár dny za mnou přijel a zase jsme se spolu milovali, a přítele poslední dobou vzrušuje drsnější sex, já to mám také ráda, ale posledních pár týdnů mě to v určitých polohách bolí, když je to třeba zezadu a je to hodně hluboko, cítím, jak mě to hodně bolí. Přítel ma rád, když je v sexu trošku bolesti a já taky, jen poslední dobou mám pocit, že si to tolik neužívám, protože když do mě vnikne hluboko, opravdu dost to bolí a bolí to i pár dní po tom. Na gynekologii jsem s tím problémem byla, ale všechno je prý naprosto v pořádku, tak netuším, kde by mohl být problém a prosím Vás o radu.

Dobrý den,

v tomto je obtížné radit, můžete být zcela v pořádku, ale prostě některé praktiky jsou pro Vás anatomicky již za hranou. Budete tomu muset náležitě metodiku pohlavního styku přizpůsobit.

MUDr. Pavla Zahrádková | Babyonline | 28.04.2024, 18:08
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×