Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Oslabení pro Třinec, Voženílek dostal dvouzápasový trest za faul na Chlapíka

Třinečtí hokejisté budou ve třetím a čtvrtém utkání semifinále play-off proti Spartě postrádat klíčového útočníka Daniela Voženílka. Osmadvacetiletý reprezentant dostal dvouzápasový trest za faul na Filipa Chlapíka ve středečním duelu série, ve které Sparta vede 2:0. Oceláři nicméně na sociální síti X oznámili, že se proti trestu odvolají.

Daniel Voženílek
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Voženílek nedovoleně atakoval Chlapíka ve 13. minutě, kdy jej "dohrál" u mantinelu. Rozhodčí René Hradil a Jakub Šindel třineckého útočníka v zápase, v němž se poté Voženílek střelecky prosadil, nevyloučili. Manažer rozhodčích APK LH Vladimír Pešina ve čtvrtek uvedl, že oba arbitři nepodali kvalitní výkon a v příštích zápasech nebudou nasazováni.

Podle pravidel měl být Voženílek vyloučen na 5 minut a do konce utkání. "Při rozhodování byla zohledněna nebezpečná vzdálenost od mantinelu a intenzita zákroku v jeho závěrečné fázi, stejně jako nižší nájezdová rychlost faulujícího hráče i fakt, že faulovaný hráč byl v držení puku a zákrokem nebyl zraněn," uvedl Ujčík.

Voženílek byl v aktuální sezoně potrestaný podruhé, v únoru měl zastavenou činnost na jedno utkání za faul na kladenského Jakuba Klepiše. Odchovanec Pardubic byl v základní části se 49 body druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, v play-off Voženílek vstřelil v devíti zápasech dvě branky, přidal asistenci a dělí se o třetí místo v klubové produktivitě .

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články