Češky vstoupily do kvalifikace na Euro prohrou. V Uherském Hradišti podlehly Dánkám 1:3

České fotbalistky vstoupily do kvalifikace mistrovství Evropy porážkou 1:3 s Dánskem. Gól domácího týmu v Uherském Hradišti vstřelila Andrea Stašková. Po poločase byl stav nerozhodný, aktuálně třináctý tým světového žebříčku si však ve druhém dějství vytvořil velký tlak a potvrdil roli favorita. Ženská reprezentace dosud na žádném vrcholném turnaji nestartovala.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Stašková v souboji s Isabellou Obazeovou

Andrea Stašková v souboji s Isabellou Obazeovou | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Dánky začaly aktivněji a byly odměněny gólem už v 7. minutě. Vangsgaardová si všimla postavení české brankářky a střelou z velké dálky otevřela skóre, Votíková na skvěle mířený lob nedosáhla.

Domácí fotbalistky postupně získávaly víc a víc ze hry a chvíli před poločasem srovnaly gólem Staškové. Khýrová poslala do šestnáctky přesný centr, hráčka AC Milán si bravurně zpracovala míč a skórovala.

Postup na Euro by nám hrozně pomohl, upozorňuje Cahynová. S Dánskem by fotbalistky chtěl bodovat

Číst článek

Hostující tým si po přestávce vytvořil velký tlak. Češky několikrát podržela Votíková, nakonec však neodolala. Po rohovém kopu se hlavou zblízka prosadila Ballisagerová.

Velkou šanci na vyrovnání nevyužila Szewieczková, naopak rychlý brejk zakončila osamocená Hasbová do protipohybu brankářky a rozhodla.

Svěřenkyně kouče Karla Rady čekají ve skupině také souboje s Belgií a úřadujícími světovými šampionkami ze Španělska. Na turnaj, který uspořádá příští rok Švýcarsko, projdou přímo první dva celky ze všech čtyř skupin elitní úrovně A.

Týmy na třetích a čtvrtých místech mají jistotu baráže.

Kvalifikace na mistrovství Evropy ve fotbale žen 2025, Liga A

Česko – Dánsko 1:3 (1:1)

Branky: 43. Stašková (Khýrová) – 7. Vangsgaardová, 68. Pedersenová (Snerleová), 72. Hasbová (Harderová)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme