Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berrettini ukončil v Marrakéši čekání na titul, Hurkacz zvítězil v Estorilu

Dvouleté čekání na cennou trofej ukončil Ital Matteo Berrettini, který ve finále turnaje v Marrákeši porazil 7:5, 6:2 obhájce Roberta Carballése ze Španělska. V Estorilu oslavoval Polák Hubert Hurkacz, který zdolal 6:3, 6:4 Pedra Martíneze ze Španělska, a v Houstonu triumfoval Ben Shelton. První nasazený si totiž v americkém finále poradil 7:5, 4:6 a 6:3 s obhájcem titulu Francesem Tiafoem.

Hubert Hurkacz
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / Pedro Porru / SPP

Jednadvacetiletý Shelton zdolal o pět let staršího soupeře i ve druhém vzájemném měření sil. Udržel si díky tomu stoprocentní finálovou bilanci, když navázal na loňský úspěch z Tokia. Ve světovém žebříčku si díky tomu vylepší osobní maximum na 14. příčku.

Hurkacz je na tom v žebříčku ATP o čtyři pozice lépe. Finále v Estorilu měl od začátku pod kontrolou a nečelil jedinému brejkbolu. Sedmadvacetiletého Martíneze, který ve třetím finále usiloval o druhý titul, porazil i ve třetím vzájemném utkání.

Hurkacz si na antuce zahrál ve finále poprvé a titul na ní získal jako první polský hráč od triumfu Wojciecha Fibaka v Gstaadu v roce 1981. Všechny dosavadní zápasy o cennou trofej Hurkacz odehrál na trávě nebo tvrdém povrchu. 

Berrettini zvítězil v Marrakéši 

Berrettini v první sadě sice prohrával 1:3, ale skóre otočil. Druhý set už byl jasnou záležitostí bývalé světové sedmičky. Sedmadvacetiletý Ital se tak v novém vydání žebříčku ATP vrátí do elitní stovky.

Berrettini si připsal první titul od triumfu v Queen's Clubu v roce 2022. Jednatřicetiletý Carballés, který je v pořadí ATP na 64. příčce, prohrál své první finále od loňského dubna a na třetí vavřín nedosáhl.

Tenisový turnaj mužů v Marrákeši (antuka):

Dvouhra - finále: Berrettini (It.) - Carballés (Šp.) 7:5, 6:2.

Tenisový turnaj mužů v Estorilu (antuka):

Dvouhra - finále: Hurkacz (2-Pol.) - Martínez (Šp.) 6:3, 6:4.

Tenisový turnaj mužů v Houstonu (antuka):

Dvouhra - finále: Shelton (1-USA) - Tiafoe (3-USA) 7:5, 4:6, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články