Do rodné země prchla Dominika vždy, když měla problémy se svým manželem muzikantem Timem Tolkkim. Pár měsíců žila v Praze i v roce 2020. Tehdy našla azyl u zpěvačky Šárky Rezkové.

Živila se jako barmanka a nějakou dobu pracovala i v lahůdkách. Nakonec se vrátila do Finska. Do Prahy tak jezdí jen párkrát do roka.

Turbulentní manželství

Padesátiletá Gottová si prošla poslední roky hned několika životními zvraty. Mnohdy to vypadalo, že se s manželem Timmem rozvedou. Vztah ovšem vždy zachránili. Nyní mají za sebou dokonce zásadní krok.

„Dominika se s Timmem přestěhovali do nového bytu. Mají dokonce i výhled na moře,“ řekl pro Kafe.cz blízký přítel Dominiky Luboš Procházka. „Do České republiky se v dohledné době nechystá,“ dodal.

Kariérní zvraty

Nejstarší dcera Karla Gotta měla dlouhodobé problémy s prací. Nemohla najít nic dle svých představ. Vyzkoušela si už leccos.

Dominika chtěla pracovat například jako security v jednom obchodním centru. O další práci se pokoušela přes českého velvyslance ve Finsku Adama Vojtěcha. Snažila se získat místo na ambasádě. Její plán ovšem nevyšel.

V roce 2022 se snažila po vzoru svého otce prorazit jako zpěvačka. S italským zpěvákem Gabrielem Grillottim nazpívala písničku s názvem Pro tebe. Singl vydali dokonce i v německém jazyce. Inspirovala se tak právě u Gotta, který byl v Německu velmi populární.

O svém otci napsala i knihu. Titul s názvem Poslední roky s Karlem podle ní stáhlo jedno z knihkupectví záměrně z prodeje. V knize například stálo, že Karel Gott měl syna s Alicí Kovácsovou.

„V současné době pracuje jako manažerka svého manžela. Stará se o jeho hudební agenturu,“ prozradil Procházka.

„Dominika je velmi dobře jazykově vybavená. Umí perfektně anglicky a německy,“ vychválil ji. „Spravuje mu objednávky koncertů a sólových vystoupení. Timmo teď často lítá do Jižní Ameriky a Itálie, kde připravuje nové písně,“ přiblížil její náplň práce.

Kontakt s rodinou

Dominika se dlouhodobě s rodinou zesnulého otce nestýká. Vdově Ivaně nemůže zkrátka přijít na jméno. „Není v kontaktu ani s žádnou ze svých sester,“ objasnil Procházka. „Myslím si, že bude psát Charlottce k osmnáctým narozeninám, které slaví 30. dubna.“

Spory nejstarší dcery Gotta a vdovy jsou dlouhodobé. Například minulý rok na podzim se Dominika rozohnila na Ivanu kvůli Bertramce. Vdova po Karlu Gottovi se rozhodla jejich vilu zpřístupnit fanouškům. Chce z ní udělat muzeum na počest oblíbeného zpěváka. Dominika je zásadně proti. Podle ní by s tím její otec nikdy nesouhlasil.

Související články