MČ Praha 4 se aktivně připojila k celonárodní akci „Ukliďme Česko“


MČ Praha 4 se aktivně připojila k celonárodní akci „Ukliďme Česko“

Městská část Praha 4 se už po několikáté aktivně zapojila do celorepublikového úklidového projektu s názvem „Ukliďme Česko“. Pro místo velkého jarního úklidu v roce 2024 si tentokrát dobrovolníci vybrali znečištěné lokality v Braníku, Podolí, v Nuslích a Krči.

„Snažíme se spolu s místními obyvateli, jejich iniciativami i občanskými skupinami vždy v ten den, kdy národní úklid probíhá, aktivně zapojit tím, že kromě výpomoci samotné nabízíme úklidovým četám pytle, ochranné rukavice a odvoz nasbíraného materiálu,“ říká radní MČ Praha 4 životní prostředí a místní Agendu 21 Tomáš Hrdinka (ANO 2011) a dodává: „Na území městské části Praha 4 právě teď probíhá asi osm úklidových akcí a já bych rád jménem svým a jménem městské části všem občanským skupinám i jednotlivým obyvatelům ze srdce poděkoval, že nám pomáhají uklízet na pozemcích, o které se jejich majitelé nebo správci špatně starají.“

„Ale nemusí to být jen tím, máme tady některé lidi, kteří trvale působí nepořádek ve veřejném prostoru a vždy je hned vidět, když se někdo do takovéto úklidové akce zapojí a pomůže," vysvětluje radní.

Akce „Ukliďme Česko“ se sice koná 6. dubna, ale zapojit se do ní můžete celý rok. Na webových stránkách národního projektu se dozvíte, jak akci podpořit a také, kde vám zapůjčí věci potřebné na úklid. Do akce se pravidelně zapojuje široká veřejnost včetně těch nejmenších.

„Cítím, že zájem je rok od roku větší a větší. Někdy nám s úklidem pomáhají studenti základních nebo středních škol, ať už s enviromentálním přesahem nebo třeba i těch uměleckých. Lidé se koordinují prostřednictvím sociálních sítí a s MČ aktivně komunikují ohledně materiální podpory. A já jim za to děkuji," uzavírá Tomáš Hrdinka.

Malou reportáž z úklidu najdete na PRAHATV na odkazu ZDE .

MČ Praha 4 se aktivně připojila k celonárodní akci „Ukliďme Česko“
Aktualizováno: 09.04.2024 – Vít Drbal
Vytisknout