Christopher Nolans Interstellar keert dit najaar terug naar de bioscopen in 70mm IMAX

De tiende verjaardag.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

Als laatste in een aantal Christopher Nolan re-releases, zal Interstellar voor haar tiende verjaardag terugkeren naar de bioscopen.

Als bonus is de film te zien in 70mm IMAX formaat, al hebben we in de Benelux geen bioscoop die dit formaat af kan spelen. In Europa zijn slechts vier van dit soort bioscopen: in Manchester, twee in Londen en één in Praag. Paramount Pictures kondigde het nieuws aan tijdens de CinemaCon presentatie van afgelopen nacht. De re-release begint op 27 september 2024.

Het is niet voor het eerst dat een film van Nolan terugkeert in de bioscoop. Tenet kreeg een re-release in februari voor een week, terwijl Regal Cinemas in de VS aankondigde dat ze The Dark Knight, Inception, Insomnia, Dunkirk en Interstellar voor $5 vertonen deze maand.

Interstellar will be headed back to theaters this fall.

De re-releases zetten in op het succes van de meest recente film van Nolan, Oppenheimer. Die film wist wereldwijd al $968 miljoen wereldwijd op te leveren afgelopen jaar. De film won daarnaast meerdere Oscars, waaronder Best Picture, Best Directure voor Nolan, Best Actor voor Cillian Murphy en Best SUpporting Actor voor Robert Downey Jr.


Tom van Stam is naast hoofdredacteur bij IGN groot liefhebber van Elden Ring, Star Wars en voetbal. Probeert alles te spelen, slaagt daar zelden in. Volg hem hier op X/Twitter.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel
Gerelateerde artikelen
Reacties