Vrah spisovatelky žádá o propuštění z vězení. Obavy narůstají, přiznal syn ubodané Monyové

Už v pondělí bude soudce rozhodovat o tom, jestli se vrah spisovatelky Simony Monyové podmíněně dostane na svobodu. Spisovatelku v roce 2011 během hádky ubodal její manžel Boris Ingr. Za vraždu tehdy dostal 15 let ve vězení. Její děti teď mají strach a nechtějí, aby se Ingr dostal z vězení.

Ingr, který od začátku tvrdil, že si na inkriminovaný okamžik nepamatuje, si zatím odseděl 13 let ze svého 15letého trestu. V posledních měsících už několikrát požádal o podmíněné propuštění. Toho se ale děti Simony Monyové děsí.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální mučení mladíka v Německu: Připoutali ho k záchodu, znásilňovali a bili, tvrdí žalobce

„Čím víc se to blíží, strach a obavy narůstají,“ řekl CNN Prima NEWS syn zavražděné spisovatelky Dominik Mony. Podle něj by bylo nejlepší, kdyby svého otce již nikdy nemusel spatřit. On i jeho sourozenci se děsí toho, že se je Ingr po svém propuštění pokusí kontaktovat.

Oblíbenou spisovatelku zavraždil její druhý manžel 3. srpna 2011 v rodinném domě v Brně-Maloměřicích a Obřanech. Ingr ji ubodal šesti ranami nožem. Čtyřiačtyřicetiletá žena se těsně před smrtí svěřila svým známým, že má strach o život, protože jí manžel týrá a vyhrožuje smrtí.

„Simona mi nedávno poslala zprávy, ve kterých mi přiznala, že ji 11 let týral, mlátil a že ho nechala před měsícem za pomocí ochranky vystěhovat z bytu. Svěřila se také, že se domů následně vrátil a znásilnil ji před tříletým synem,“ řekl v roce 2011 spisovatelčin kamarád Richard Sacher.

Syn na tu dobu vzpomíná s lítostí. „Když jsem se to dozvěděl, byl jsem na dovolené mimo republiku. Snažili jsme se držet pohromadě jako rodina. Nejhorší bylo, že náš mladší bratr, kterému bylo v té době šest let, ztratil v jeden moment matku i otce, protože Ingr je jeho biologický otec, náš ne,“ dodal Mony.

O tom, jestli Boris Ingr opustí brány Kuřimské věznice, by měl soud rozhodnout už v pondělí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDOUT: Hrdinka ukončila masakr v Sydney. Lidé velebí policistku, která zastřelila vraha šesti lidí

Tagy: