Očekávané události neděle 14. dubna 2024

Očekávané události neděle 14. dubna 2024
14. dubna 2024 Události Autor: Nikola Samcová

Česká pobočka Mezinárodního křesťanského velvyslanectví Jeruzalém pořádá akci Kulturou proti antisemitismu. Ze Staroměstského náměstí vyjde průvod do Valdštejnské zahrady, kde bude následovat kulturní program.

Konference Folklore´s not dead přinese do Brna přednášky na téma, jak propojit prvky lidové kultury se současností, nebo co může vesnický farář udělat pro krajinu a proč by se farnost měla zajímat o svoje pole. V té vystoupí náš šéfredaktor, farář v Bohdalicích Jan Hanák. Součástí akce v KUMSTu v Údolní ulici bude i prodej krojů a dalších výrobků z oblasti Podlůží.

Biskup Martin David bude v opavské konkatedrále slavit mši svatou spolu s pomocným biskupem rottenbursko-stuttgartské diecéze Gerhardem Schneiderem. Německá delegace přicestovala v rámci projektu Zvony míru, který vznikl kvůli vrácení zvonů z druhé světové války do našich farností.

V poutním kostele ve Skokcích u Žlutic na Karlovarsku se koná Velikonoční pouť za duchovní povolání.

Při slavnosti v Gruntě otevřou kostel Nanebevzetí Panny Marie po ukončení celkové obnovy. Mši svatou celebruje biskup Jan Vokál.

V kostele svatého Pavla v Hradci Králové na Pouchově pořádají další večer chval.

Sestry salesiánky zvou na divadelní představení Víti Marčíka do plzeňského KVK Centra –  příběh muže, který rád rozmlouval s Bohem, ale nikdy Ho neslyšel a prý ani slyšet nechtěl. Věděl, že když Bůh začne mluvit, má to pro dotyčného nedozírné následky.

Requiem v d-moll pod taktovkou Alexandry Benešové a v podání sólistů a sborů z Lokte, Mariánských Lázní, Aše a Kraslic za doprovodu orchestru profesionálních hudebníků z Karlovarského kraje a Prahy, slibuje jedinečný a nezapomenutelný zážitek pod názvem Wolfi v Lokti. Večerní koncert rozezní loketský kostel svatého Václava.

Farnost Opava-Kateřinky pořádá benefiční koncert na restaurování varhan. Zazpívá sbor Cantabile.

Pražský Domov svatého Karla Boromejského zve na Jarní koncert v kostele svaté Rodiny v Řepích. Vystoupí smíšený pěvecký sbor Gaudium Praha Sokola Královské Vinohrady a Chrámový sbor při kostele svatých Fabiána a Šebestiána.

Před zlínským zámkem bude Slavnost jara. Nabídne tvoření z přírodních materiálů, recyklační dílny, lidová řemesla, folklorní sbory či Květinový strom.

edK

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony