Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vítkovice zdolaly v superfinále Chodov a slaví osmý ligový titul

Florbalistky Vítkovic zvítězily v superfinále extraligy žen nad Chodovem 5:3 a získaly svůj osmý ligový titul. Chodov naopak prohrál sedmé finále z osmi a i po deseti letech musejí hráčky stále čekat na druhý historický titul pro klub. Vítkovice měly převahu v celém utkání, Pražanky se dotahovaly v posledních čtyřech minutách ze stavu 1:4, kdy se jim podařilo snížit na rozdíl dvou branek, ačkoli ještě inkasovaly, víc ale nepřidaly.

Vítkovice ziskem osmého titulu vyrovnaly rekord Herbadentu (včetně bývalé Děkanky) a navázaly na triumfy z let 2000, 2014, 2016, 2018, 2019, 2021 a 2023.

Duel se hrál před rekordní návštěvou na utkání ženské extraligy 10.647 diváků a překonal loňských 10.122 fanoušků, kteří sledovali v O2 areně duel Vítkovic s FBC Ostrava.

Vítkovice se v čase 3:09 ujaly vedení po individuální akci Michaely Kubečkové, která po sólu přes celé hřiště překonala Janu Christianovou forhendovým zakončením. V polovině úvodní části pomohla Christianové pravá tyč, kterou trefila od pravého mantinelu Jessica Kabelková.

Ve 12. minutě nabídla Lucie Baldreichová v přečíslení balonek Karolíně Mezerová a ta střelou do dokryté branky vyrovnala. Za 184 sekund vrátila po přihrávce Nely Sikorové Ostravankám náskok z velkého brankoviště Lotyška Simona Grapenaová. Před první pauzou mohla zvýšit Denisa Hyršová, ale její dorážka skončila na horní tyči.

Ve druhém dějství šancí ubylo, ale 28 sekund před pauzou se od levého mantinelu trefila přes bránící Mirvu Naavaovu bližší horní roh branky Kabelková. Po půlminutě závěrečné části získaly Vítkovice už tříbrankový náskok. Barbora Husková vystihla rozehrávku Venduly Štolbové a připravila gól pro kapitánku Sáru Seevaldovou.

Pražské vítězky základní části, v které zdolaly Vítkovice těsně v obou vzájemných zápasech, pak nevyužily přesilovou hru při vyloučení Šárky Staňkové, ale v 55. minutě jim vykřesala naději Kristína Belicová. Jenže v čase 56:57 při power play Chodova skórovala do prázdné branky opět Seevaldová a výsledek už jen zkorigovala kapitánka Daniela Frantíková.

Superfinále play off extraligy florbalistek v pražské O2 areně:

1. SC Vítkovice - Chodov 5:3 (2:1, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 4. Kubečková, 15. Grapenaová (Sikorová), 40. Kabelková (Kubalčíková), 41. Seevaldová (Husková), 57. Seevaldová (Staňková) - 12. Mezerová (Baldreichová), 55. Belicová (Vávrová), 59. Frantíková (Plášková). Rozhodčí: Beranová, Hejnová. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 10.647.

Konečné pořadí extraligy v sezoně 2023/24:

1. 1. SC Vítkovice, 2. Chodov, 3. FBC Ostrava, 4. Tatran Střešovice, 5. FBS Olomouc, 6. Bulldogs Brno, 7. FbŠ Bohemians, 8. FBC Liberec, 9. Židenice, 10. FBC Třinec, 11. TJ Znojmo - baráž.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články