Dlhoočakávaný hraný film Back To Black bol v piatok 12. apríla uvedený v Spojenom kráľovstve do kín. Na slovenskú premiéru filmu, ktorý sleduje život a kariéru londýnskej speváčky, si budeme musieť počkať do 16. mája. Soundtrack k filmu oficiálne vychádza až 17. mája, avšak nová skladba s názvom Song for Amy vyšla spolu s filmom už v piatok.

Pieseň napísali Nick Cave a Warren Ellis. Dvojica, ktorá spolu tvorí hudbu už viac ako tri desaťročia, vložila do piesne pre Amy Winehouse svoj charakteristický rukopis. Song for Amy sa nesie v ponurej atmosfére, ktorú dramatizuje strašidelná flauta a výrazný klavír. Caveov emotívny vokál sa nesie nad dramatickou hudbou v súlade so sláčikovým aranažmánom. "Láska dáva všetko. Len aby si to vzala. A dal by som ti čokoľvek, aby si zostala," spieva kruto-krásne verše.

Nick Cave a Warren Ellis zložili a nahrali hudbu k celému filmu. Režisérka Sam Taylor-Johnson vo vyhlásení uviedla: "Nick a Warren boli jediní hudobníci, ktorí mohli nahrať Back to Black. V priebehu rokov som počúvala všetko, čo zložili, a túžila som si splniť sen o spolupráci. Ich citlivosť ako aj pochopenie tohto príbehu viedli k hlbokej a dojemnej filmovej partitúre."

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)