Pravděpodobně díky úspěchu Marvel's Spider-Man od Insomniac Games a Sony se v nadcházejících letech můžeme těšit na příchod dalších superhrdinů od Marvelu. Scenáristka Uncharted Amy Hennig ve Skydance New Media pracuje na příběhovce Marvel 1943: Rise of Hydra, tvůrci remaku Dead Space vedle nového Battlefieldu chystají akční adventuru s Iron Manem a autor Middle-earth kutí dobrodružství s Black Pantherem.

Marvel 1943: Rise of Hydra se dočkáme během roku 2025 pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Zbývající dvě hry od Electronic Arts jsou hudbou budoucnosti, nacházejí se totiž v rané fázi vývoje. Jisté je, že Black Panther se bude odehrávat v otevřeném světě. Ten je v nejnovějším pracovním inzerátu na senior technického designéra sandboxu popisován jako dynamický a rozvíjející se. Inzerát prozrazuje ještě svět obsahující městské oblasti i divočinu.

Black Panther vzniká v novém AAA studiu Cliffhanger Games, které za podpory EA založil Kevin Stephens. Ten šéfoval Monolith Productions v době, kdy vznikaly hry Middle-earth: Shadow of Mordor a Middle-earth: Shadow of War. Po boku má veterány sérií Halo, God of War a Call of Duty.

„Jsme odhodláni přinést fanouškům definitivní a autentický zážitek z Black Panthera a dát jim větší svobodu a kontrolu nad příběhem, než kdy zažili v příběhové hře,“ řekl při oznámení projektu Stephens. „Wakanda je bohatý superhrdinský sandboxem a naším úkolem je vytvořit epický svět pro hráče, kteří milují Black Panthera a chtějí prozkoumat svět Wakandy stejně jako my.“