Dlhých šesť rokov čakala pesnička Alienated na svoje zverejnenie. Na čas tak okúsilal izoláciu, o ktorej v nej Zayn Malik spieva. Spevák mal problém so živými vystúpeniami, v ktorých mu bránila vlastná nervozita. Teraz predstavil novinku, kde je v sprievodnom videoklipe prekvapivo v živej verzii. Jeho priaznivci ho tak môžu vidieť spievať naživo po ôsmich rokoch koncertnej pasivity.

V skladbe spieva Zayn Malik o pocite odcudzenia a o tom, že je na svojej vesmírnej lodi sám. "Chcel som, aby sa každá pieseň dávala pocit, akoby som to bol len ja, kto sedí vedľa teba a hovorí ti, ako sa cíti, a spieva priamo tebe. Je to surové a obnažené, a je to typ hudby, v ktorú som vždy dúfal," uviedol bývalý člen One Direction. "Zámerom tohto albumu je, aby poslucháč lepšie pochopil mňa ako ľudskú bytosť. Moje ambície, moje obavy. Preto je to také surové," vysvetlil na sociálnych sieťach.

"Alienated bola prvá pieseň, ktorú som na album napísal, takže tak trochu udávala tón celému projektu. Formovalo to spôsob, akým som chcel pristupovať ku zvuku môjho vlastného hlasu, štýlu gitár a celkovej zvukovej réžii." Vydáva ju v čase, kedy je pripravený znova sa postaviť na koncertné pódiá. "Cítim, že mám čo odovzdať a chcem sa dostať na pódium. Byť tam a znova to cítiť," vysvetlil.

Vydanie Room Under The Stairs je naplánované na 17. mája. Spolupracuje na ňom s koproducentom Daveom Cobbom. Hovorí, že práca s ním "bola úžasná skúsenosť. Spôsobm, akým pozdvihol hudbu, je bezkonkurenčný. Dúfam, že poslucháčov zoberieme na rozmarnú, magickú cestu a že si to vychutnajú tak, ako som si to užil ja," dodal Zayn Malik.

Text: Hudba.sk (zdroj: Music-News.com)