Daniel Vali založil Maxim Turbulenc spolu s přáteli ze základní školy v Klánovicích Pavlem Vohnoutem alias Kyklopem a Petrem Panochou přezdívaným Pancho.

Svůj repertoár založilo trio na diskotékovém předělání známých zahraničních hitů a rozhodně největší úspěch sklidila dnes již legendární Mašinka.

Kapela si navíc vymyslela skvělou image, tři obří chlapíci vždy vstupovali v barevných lacláčích a pestrých oblečcích, což bavilo všechny věkové kategorie.

V původní sestavě ovšem nakonec nevydrželi. Z kapely nejprve odešel Petr Panocha a poté i Pavel Vohnout, který se dokonce s Valim dlouho soudil kvůli vyhazovu z uskupení.

Vohnout měl dojem, že se k němu kolegové zachovali nečestně a vymysleli si důvody, aby ho z Maxim Turbulenc za jeho zády odstranili.

Ačkoliv se kapele dlouhé roky skvěle dařilo, Daniel Vali v minulosti bojoval s finančními problémy a v roce 2014 na něj byly uvaleny celkem tři exekuce. Dlužná částka tehdy činila kolem milionu korun.

V baru ho do příjezdu záchranky oživovali

V posledních letech hrála oblíbená kapela v sestavě Daniel Vali, Petr Novák alias Ajfel a Tomáš Timi Báča. Právě oni na sociálních sítích potvrdili úmrtí svého kolegy.

Podle nejnovějších zpráv šokující smrti zpěváka předcházela v noci na sobotu divoká párty. Svědci z nočního baru v pražských Klánovicích tvrdí, že celá banda v osudný čas dost pila a Vali pak zhruba kolem půl třetí upadl na zem a byl na místě mrtvý.

„Něco tady slavili. Dost lítaly panáky,“ popsala Blesku očitá svědkyně. „Dan popíjel, tančil, řádil. Pak najednou spadl k zemi a... zemřel!“ dodala šokovaně pravidelná návštěvnice baru.

„Záchranná služba vyjížděla do pražských Klánovic k muži, který měl zastavené srdce,“ potvrdila stejnému webu mluvčí záchranné služby Jana Poštová s tím, že o resuscitaci se do příjezdu záchranky pokoušeli svědkové.

Personál Time Clubu, kam Vali pravidelně chodil, je z tragédie stále v šoku. V sobotu odpoledne se na Instagramu podniku objevila poslední fotka Valiho z osudného mejdanu, na které tančí s jednou z žen.

Náhlé úmrtí mohlo mít na svědomí hned několik zásadních faktorů. Hudebník byl obézní, vášnivě kouřil, pil alkohol a do toho měl stres s exekucemi, což vše mohl mít dopad na jeho zdravotní stav.

„Kdo ví, kolik vážil, ale v poslední době přibral dost. A pořád kvůli tomu řešil doktory. To srdce to neutáhlo. Prostě si užíval života a takhle to dopadlo. Je mi to moc líto,“ sdělil Blesku kamarád Valiho.

Související články